Back To Top

Kontakt

Imate li pitanja ili komentare o našoj politici zaštite podataka, molimo obratite nam se na: datap rivacy @zeiss .com

Izjava o zaštiti podataka i pravne napomene

Područje primjene

Ova izjava o zaštiti podataka i pravne napomene primjenjuju se na ovu mrežnu stranicu i na njene domene. Primjenjuje se i na sve web stranice i domene u posjedu tvrtke ZEISS, osim ako se druge izjave o zaštiti podataka i pravne napomene ne primjenjuju na mrežne stranice i domene tvrtki u vlasništvu kompanije ZEISS koje su smještene izvan Njemačke, tj. zbog nacionalnih zakona, promjena u izjavama o zaštiti podataka i pravnim napomenama. Zato vas molimo da proučite odgovarajuće izjave o zaštiti podataka i pravne napomene na svim mrežnim stranicama tvrtke ZEISS koje posjećujete ili čije programe koristite.
U nekim slučajevima, mrežne stranice tvrtke ZEISS mogu sadržavati i veze na mrežne stranice treće strane, tvrtki koje nisu u vlasništvu kompanije ZEISS, na koje se ove izjave o zaštiti podataka ni ove pravne napomene ne primjenjuju.

Opći standard zaštite podataka

ZEISS je korporacija koja djeluje na globalnoj razini i posjeduje samostalne tvrtke u više zemalja, kao i poslovne procese, strukture upravljanja i tehničke sustave.

Prilikom svakog posjeta našoj mrežnoj stranici, možemo prikupljati podatke koji mogu, u nekim slučajevima, biti osobne prirode. U ovoj izjavi navodimo koje osobne podatke tvrtke grupacije ZEISS prikupljaju tijekom posjete našim mrežnim stranicama, te kako rukujemo tim podacima.

Mi shvaćamo zaštitu osobnih podataka vrlo ozbiljno. Naša obrada vaših osobnih informacije prikupljenih tijekom vaše posjete našim mrežnim stranicama se provode u skladu s odgovarajućim zakonskim odredbama. Osim toga, način na koji se odnosimo prema vašim osobnim podacima, temelji se na načelima zaštite podataka EU-a kojima se osigurava najveći mogući stupanj transparentnosti, poštivanje prava na izbor, prava pristupa i prijenosa i zakonita obrada osobnih podataka.

Svaka tvrtka iz grupacije ZEISS poštuje važeće zakone o zaštiti podataka, npr. tvrtke i podružnice kompanije ZEISS u Njemačkoj pridržavaju se njemačkog Saveznog zakon o zaštiti podataka (BDSG). Osim toga, način rukovanja osobnim podacima je naveden u uredbi tvrtke i vrijedi za sve tvrtke unutar grupacije ZEISS. Ova uredba tvrtke ZEISS osigurava da su vaši podaci odgovarajuće obrađeni i u skladu s važećim zakonima u tvrtkama grupacije ZEISS koje obrađuju osobne podatke. Istovremeno, uputili smo naše zaposlenike da se pozivaju i rade u skladu s pravilima o zaštiti podataka svaki put kad se zahtijeva slanje osobnih podataka na bilo koju mrežnu stranicu.

Prikupljanje, obrada i prijenos osobnih podataka

ZEISS vam želi dati što je više moguće kontrole nad vašim osobnim podacima. Normalno možete pristupiti mrežnim stranicama tvrtke ZEISS bez unosa osobnih podataka.

Međutim, na određenim dijelovima mrežne stranice tvrtke Zeiss, od vas se traži unos osobnih podataka u svrhu poboljšanja mrežne stranice ili kako bismo s vama ostali u kontaktu. Svi osobni podaci koje pošaljete smatraju se povjerljivim i spremaju se i obrađuju isključivo u okviru odnosa između vas i tvrtke Zeiss.

Vaše osobne informacije ne proslijeđuju se, ne objavljuju niti se na drugi način mogu učiniti dostupnim trećim osobama u marketinške svrhe bez vaše prethodne suglasnosti.
Međutim, kao dio pružanja naših usluga, vaše podatke možemo pod određenim okolnostima prenijeti na treće osobe, koje smo uključili u obradu narudžbi, npr poslovnim partnerima ili pružateljima IT usluga. U prijenosu osobnih podataka na treće strane, ograničavamo se na informacije koje su nužno potrebne za pružanje navedenih usluga i jamčimo vam da se prijenos provodi uz poštivanje sigurnosti podataka. Tvrtke grupacije ZEISS će proslijediti vaše osobne podatke trećoj strani koja se obavezala štititi podatke i obrađivati vaše podatke u skladu s važećim zakonima.

Osim toga, tvrtka ZEISS može biti prisiljena objaviti podatke i povezane podatke u svrhu usklađenja s pravnim ili službenim odredbama. Isto tako, zadržavamo pravo na korištenje vaših podataka u svrhu utvrđivanja ili obrane u pravnim postupcima.

U slučaju preuzimanja ili spajanja s drugim društvom, vaše podatke će možda biti potrebno objaviti ili prenijeti potencijalnim ili stvarnim kupcima. U tom slučaju , ZEISS će vam nastojat pružiti najvišu moguću razinu zaštite podataka, u skladu sa zakonskim odredbama.

Informacije o sigurnosti podataka

ZEISS zna koliko je važno da informacije koje nam šaljete putem interneta budu obrađene diskretno i zaštićene. Sigurnost podataka na našim mrežnim stranicama je glavni prioritet. Stoga smo poduzeli velike napore kako bi se osiguralo da su naše sigurnosne mjere su na snazi. Na primjer, stranice ZEISSove trgovine koriste Secure Socket Layer (SSL) tehnologiju za šifriranje. Mrežne stranice koje od vas traže da unesete komercijalno relevantne podatke kao što su broj kreditne kartice na isti način prenose te podatke šifrirane pomoću SSL tehnologije. ZEISS nastoji redovito ažurirati svoju tehnologiju šifriranja u skladu s tehničkim napretkom, kako bi vam jamčili povjerljivost rukovanja informacijama koje nam šaljete putem interneta.

Trenutno se kolačići koriste na web stranicama tvrtke ZEISS sve tok je tehnički nužno potrebno ili ih zahtijeva mrežni korisnik, npr. potrebno je provesti autentifikaciju sa zaštićenim mrežnim stranicama. Kolačići su male datoteke koje se privremeno pohranjuju na vašem čvrstom disku. Informacije pohranjene u kolačićima se koriste na primjer za olakšavanje navigacije i u nekim slučajevima olakšava upotrebu mrežnih stranica. Većina pretraživača automatski prihvaćaju kolačiće. Ipak, možete postaviti pretraživač tako da odbija kolačiće ili prikazuju upozorenja o kolačićima koje prima.

IP adrese se pohranjuju prilikom posjete našoj mrežnoj stranici. IP adrese se koristi za analizu kvarova, za administraciju mrežne stranice, a za prikupljanje demografskih podataka. Nadalje, koristimo IP adrese i po potrebi druge informacije koje nam šaljete na ovim mrežnim stranicama ili drugim putem kako bismo saznali koje se naše mrežne stranice najviše posjećuju i koje teme zanimaju naše posjetitelje.

Mrežna analiza

ZEISS koristi Urchin i Google Analytics statistiku i programe za evaluaciju za statističku obradu pristupa mrežnim stranicama tvrtke ZEISS.

Prikupljene i pohranjene podatke tijekom posjete mrežnim stranicama tvrtke ZEISS čuvaju se u datotekama na poslužitelju i analiziraju pomoću programa Urchin. Podaci su anonimni tako da se putem njih ne može doći do osobe koja ih je ostavila. Pohranjene informacije se koriste samo za prikupljanje izvješća o upotrebi web stranice. Takva izvješća nam pomažu pri analizi i unaprijeđenju ponude na našim web stranicama.

Tijekom analize mreže putem alata Urchin, prikupljeni podaci se analiziraju u svrhe praćenja trendova i statistike, a zatim se brišu.

Na našim mrežnim stranicama koristimo tehnologiju tvrtke Marketo Inc. za prikupljanje i čuvanje podataka za marketing i postupke optimizacije. Marketo koristi kolačiće za praćenje korištenja mrežnih stranica. Podaci se koriste za prikupljanje informacija o korištenju po profilima pod pseudonimom. Nepoznati posjetitelji se bilježe kao anonimni korisnici. Možete pronaći podatke o privatnosti i politici prikupljanja podataka tvrtke Marketo na http://www.marketo.com/privacy.php.

Google Analytics koristi kolačiće koji omogućuju analizu vašeg korištenja mrežne stranice. Po pravilu, informacije koje dobivamo u vašem korištenju ove mrežne stranice dobivamo putem kolačića i. Vašu IP adresu će Google skratiti - ako je IP anonimizacija aktivirana na mrežnoj stranici. To se odnosi na zemlje članice EU-a ili u druge države potpisnica prethodnog sporazuma o Europskom gospodarskom prostoru . Samo u iznimnim slučajevima će se puna IP adresa prenijeti na Google poslužitelja u SAD-u i skratiti. Prema ugovoru o uslugama za operatera ove mrežne stranice, Google će koristiti ove informacije za procjenu ove mrežne stranice, za prikupljanje izvješća o aktivnostima na mrežnoj stranici omogućiti operateru mrežne stranice druge usluge koje se odnose na upotrebu mrežne stranice i interneta. Google neće spajati druge podatke s IP adresama koje šalje vaš pretraživač u sklopu Google Analitike. Možete spriječiti pohranjivanje kolačića u vašem pretraživaču. Ali ako se za to odlučite, imajte na umu da nećete moći u potpunosti koristiti sve funkcije ove mrežne stranice. Osim toga, time možete i spriječiti Google u snimanju i obradi podataka koje kreiraju kolačići, a koji se odnose na vaše korištenje mrežne stranice (uključivo i Vašu IP adresu ) preuzimanjem i instaliranjem dodatka za preglednik koji je dostupan putem ove veze  http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de.

Korištenje posebnih dodataka za društvene mreže

Neke mrežne stranice tvrtke ZEISS sadrže slijedeće simbole:

SocialMediaIconslocked

Ti simboli, ako se prikazuju na mrežnoj stranici, ne uspostavljaju vezu s Facebookovim, Googe+ ili Twitterovim poslužiteljima. Kako bi se veza aktivirali, i u svrhu komunikacije s Facebookom, Google+ i Twitterom, morate prvo dozvoliti povezivanje - klikom na simbole. Aktivirani simboli su prepoznatljivi po svom izgledu:

SocialMediaIconsunlocked

Vaše preporuke se prenose kad kliknete drugi put. Ako ste već prijavljeni u društvenu mrežu po svom izboru, to je moguće izvesti bez otvaranja novog prozora. Budući da se prijenos provodi izravno, ne dobivamo informacije o prenesenim podacima. Prenosi se činjenica da ste pokrenuli određenu stranicu. Ako ste prijavljeni na Facebook ili na drugu društvenu mrežu istovremeno, ova informacija se dodijeljuje vašem računu na društvenoj mreži i na taj način se povezuje s vama kao pojedincem.

Za informacije o daljnjoj uporabi i pohrani vaših osobnih podataka na Facebooku, Google+ i Twitteru, prepoučujemo vam da se obratite tim društvenim mrežama. Prepoučujuemo da blokirate alate za pohranu podataka na društvenim mrežama na vašem pretraživaču koristeći posebne alate.

Pravna napomena

Informacije koje se objavljuju pod domenama tvrtke ZEISS mogu sadržavati informacije o proizvodima i uslugama koji se ne oglašavaju ili ne postoje u vašoj zemlji. Ta informacija ne znači da tvrtka ZEISS namjerava ubuduće nuditi ove proizvode ili usluge u vašoj zemlji. Ako je potrebno, obratite se našoj regionalnoj prodajnoj organizaciji koja će vam dati sve informacije o raspoloživosti tih proizvoda i usluga. Predstavljanje proizvoda i usluga na našoj mrežnoj stranici predstavlja obvezujuću prodajnu ponudu.

Ako se besplatno nudi softver, ZEISS ne preuzima odgovornost za štetu nastalu uslijed preuzimanja ili upotrebe tog softvera. Preuzimanje i korištenje softvera isključivo na vlastitu odgovornost korisnika, bez jamstva ili preuzimanja odgovornosti, osim u slučaju namjere ili zloupotrebe od strane tvrtke ZEISS.

Nekoliko puta napominjemo da dajemo poveznice na mrežne stranice trećih osoba. To činimo samo ako smo u potpunosti uvjereni u ozbiljnost određenog pružatelja usluga. Ipak, tvrtka ZEISS se neće smatrati odgovornom za izjave o zaštiti podataka ili sadržaj tih mrežnih stranica i ne preuzima nikakvu odgovornost u tom pogledu. Te vanjske veze simbolizira ova ikonica:

 

ZEISS zadržava pravo na sadržaj i izgled svojih mrežnih stranica. Intelektualno vlasništvo na našim mrežnim stranicama i naši brendovi su zaštićeni. Tekst, slike i grafike na našim mrežnim stranicama i njihov izgled i sl , kao i animacije i software podložni su zakonu o autorskim pravima i drugim zakonima o zaštiti vlasništva. Reproduciranje, izvođenje ili playback cijelog djela ili dijelova su zabranjeni osim uz prethodno pisano dopuštenje. Ova web stranica ne daje nikakvu dozvolu za korištenje intelektualnog vlasništva. ZEISS zadržava pravo promjene, obustavu ili zatvaranje mrežnih stranica u bilo kojem trenutku i bez prethodne najave.

Unatoč pažljivom prikupljanju sadržaja za naše mrežne stranice, ne preuzimamo odgovornost za ispravnost, točnost, potpunost sadržaja na mrežnim stranicama ili za neometani pristup stranicama. U mjeri u kojoj je zakonski dopušteno, ne preuzimamo nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu, uključujući gubitak zarade nastale uslijed korištenja naših mrežnih stranica ili zbog informacija dostupnih na mrežnoj stranici. Zadržavamo pravo na izmjene ili dopune dobivenih informacija , te to možemo i učiniti bilo kada.

 

© Carl Zeiss AG – Zadnja promjena: ožujak 2015

Koristimo kolačiće na ovoj stranici. Kolačići su male tekstualne datoteke koje mrežne stranice pohranjuju na vašem računalu. Kolačiće se naširoko koriste i pomažu vam da poboljšate stranice koje ste vidjeli. Korištenjem ove stranice, pristajete na njihovo korištenje. više

OK