Kodeks ponašanja tvrtke ZEISS

Značaj za tvrtku ZEISS i njezine poslovne partnere

Tvrtka ZEISS posvećena je omogućavanju optimalnih izvedbi i ispunjavanju najviših zahtjeva, ne samo u pogledu tehnologije, nego i u pogledu usklađenosti sa svim mjerodavnim pravilima.

Za tvrtku ZEISS podrazumijeva se pridržavanje svih zakona koji su na snazi u državama u kojima djeluje. To se osobito odnosi na ponašanje prema konkurentima te na područja korupcije i mita. Uz to, ZEISS polaže visoku vrijednost na pošteno postupanje sa zaposlenicima i poslovnim partnerima.

Ove je norme tvrtka ZEISS prvi put plasirala 2007. godine. Trenutačna verzija Kodeksa ponašanja tvrtke ZEISS dostupna je pod opcijom Preuzimanje.

Kodeks ponašanja tvrtke ZEISS podržava detaljan sustav upravljanja usklađenošću pomoću kojeg se usklađenost s Kodeksom unutar grupacije redovito provjerava.

U tvrtki ZEISS uvjereni smo da dosljedno pridržavanje zakonskih propisa ide ruku pod ruku s održivim gospodarskim uspjehom tvrtke ZEISS i njezinih poslovnih partnera. Tvrtka ZEISS stoga očekuje da svi njezini poslovni partneri komuniciraju s tvrtkom ZEISS u skladu s Kodeksom ponašanja tvrtke ZEISS odnosno da se svi poslovni partneri pridržavaju Kodeksa ponašanja tvrtke ZEISS prilikom poslovanja s njom.