Zaštita podataka

Sve što morate znati

Pregled zaštite podataka

Sljedeći letak, pregled zaštite podataka, pruža kratak pregled kako ZEISS-ove mrežne usluge (web stranice, aplikacije, društvene mreže) prikupljaju i obrađuju vaše osobne podatke. Puni detalji ovog postupka dostupni su u kompletnoj verziji naše Obavijesti o zaštiti podataka.

 • Koje podatke prikupljamo?

  I. Kada otvorite i / ili koristite jednu od naših online usluga, prikupljene informacije uključuju:

  • Vrsta preglednika kojeg koristite
  • Stranice koje ste posjetili na našoj web stranici
  • Operativni sustav
  • Vaša IP adresa ili skraćena IP adresa
  • Ponašanje korisnika (npr. pokreti mišom, ponašanje klika, trajanje sesije itd.)

  Ove informacije uglavnom se prikupljaju i koriste u anonimnom ili pseudonimiziranom obliku.

  II. Ako ste se već registrirali na našoj web stranici, dobrovoljno ste pružili sve informacije o sebi, što uključuje:

  • Ime, prezime i naslov
  • Podaci za plaćanje
  • Informacije za kontakt (npr email, telefon)
  • Adresa i podaci za narudžbu
  • Tvrtka, grupni zadatak
  • Proizvodi i oprema koju koristite
  • Osobni interesi i preferencije
 • Kako se prikupljaju podaci putem ZEISSovih mrežnih usluga?

  Podatke prikupljaju ZEISS mrežne usluge putem automatiziranih procesa ili unosa korisnika, npr. putem:

  • Pikseli za praćenje kolačića
  • Unos izravnog korisnika
  • Praćenje različitih uređaja, praćenje miša i slične metode

  Kolačići čine mrežne stranice više jednostavnijim za upotrebu, učinkovitijim i sigurnnijim. Kolačić je tekstualna datoteka koja sadrži informacije o aktivnosti korisnika koja je privremeno spremljena u korisnički preglednik. Mogu se koristiti za definiranje i spremanje postavki posjetitelja i postavki web mjesta.

  Napomena: Dodatne informacije o kolačićima i drugim internetskim tehnologijama dostupne su u našoj Napomeni o zaštiti podataka.

 • Zašto ZEISS mrežne usluge obrađuju i koriste moje osobne podatke? Kada ZEISS koristi i obrađuje moje osobne podatke?

  Treba napomenuti da ZEISS prikuplja osobne podatke samo od slučaja do slučaja i za određene svrhe. Sljedeći popis razloga nije stoga konačan.

  1. Za pružanje usluga i proizvoda
  2. Radi usklađivanja s zakonskim obvezama
  3. Za kreditne provjere pri obradi plaćanja koja koriste nesigurne načine plaćanja
  4. Da biste spriječili prijevare kod kupnje u svrhu oglašavanja
  5. Za web analitiku i poboljšanje naše web stranice
  6. Za natječaje
  7. Za biltene i ostale pretplate
  8. Za korištenje na mreži
  9. Za kontaktne svrhe i u formularima za kontakt
  10. Tijekom korištenja zaštićenih područja, kao što je ZEISS ID, te za provjeru autentičnosti
  11. U mrežnoj trgovini
  12. Za narudžbe
  13. Tijekom korištenja ZEISS digitalnih usluga, npr. platforme, pretplatu na / otkazivanje s newsletera i tijekom upotrebe aplikacija

  Znamo da je važno da se vaši osobni podaci obrađuju s pažnjom. Budući da je zaštita podataka prioritetna tema na ZEISS-u, brinemo se da se vaši podaci prikupljaju, obrađuju i koriste strogo u skladu sa zakonom. Gore navedeni slučajevi su one u kojima zahtijevamo vaše osobne podatke.

  Ti podaci pomažu nam stalno poboljšati naše web stranice i pružiti vam individualizirani korisnički doživljaj. Pojedinačne stavke osobnih podataka koriste se za obradu vaših narudžbi, isporuku kupljene robe i proizvoda, potvrdu vaše kreditne sposobnosti, obrada plaćanja, sprečavanje prijevara i informiranje o vašim narudžbama i našim proizvodima, uslugama i posebnim ponudama.

  Da bismo vam se brzo obratili, zamolite da nam pošaljete svoju adresu e-pošte. Vaša će se adresa upotrebljavati samo u svrhe oglašavanja ako ste to izričito dali.

 • Gdje se obrađuju moji osobni podaci?

  Općenito, vaši se podaci obrađuju na poslužiteljima koji se nalaze u Njemačkoj. Ako je to dopušteno, vaši se podaci također mogu obrađivati i u drugim zemljama osim, Njemačke. Korisničke informacije djelomično obrađuju vanjske tvrtke koje je angažirao ZEISS. Prosljeđivanje podataka unutar grupe ZEISS (ako je dopušteno), prijenos podataka u inozemstvo i obradu podataka putem vanjskih partnera provodi se u skladu s važećim zakonima o zaštiti privatnosti podataka. Ove aktivnosti osiguravaju se zakonskim propisima o zaštiti privatnosti podataka, uključujući sporazume o obradi podataka, ugovorne odredbe EU-a i međunarodne konvencije.

 • Koja prava imam?
  • Pravo na informiranje
  • Pravo na prigovor, uključujući pravo na povlačenje prigovora
  • Pravo na brisanje ili otpuštanje / prijenos podataka
  • Pravo na ograničenje ili zabranu obrade podataka
  • Pravo na informiranje - ispravak
  • Pravo na žalbu, također preko nadležnog nadzornog tijela
  • Pravo povlačenja vašeg pristanka
  • Pravo da ne podliježete odluci koja proizlazi iz automatizirane obrade podataka ili profiliranja

  Za zahtjeve za zaštitu podataka obratite se predstavnicima naše tvrtke za zaštitu podataka:
  Carl-Zeiss-Strasse 22
  73447 Oberkochen
  Germany

  Kontaktirajte putem e-pošte (ne šaljite povjerljive ili osjetljive podatke): datap rivacy @zeiss .com

  Kontakt telefonom: +49 7364 20-0 (ključna riječ: "zaštita podataka")

  Kontakt putem online obrasca: Prikaži obrazac

 • Kada se brišu moji osobni podaci?

  Izbrisat ćemo vaše osobne podatke kada svrha za koju su prikupljeni više ne postoji; to može uključivati informacije prikupljene tijekom izvršenja ugovora koji je prekinut. Da biste se pridržavali zakona o trgovini / porezu i ostalim zakonskim obvezama, možda ćete morati pohraniti svoje osobne podatke i izvan svrhe za koju su prikupljeni ili prvo blokirati informacije kako bi se mogle koristiti za kasniju obradu.

 • Kako ZEISS štiti moje osobne podatke?

  Kada se prijavite na posebno zaštićena područja, npr. putem ZEISS ID-a ili u online trgovine, kada se registrirate za sudjelovanje u natjecanjima ili prilikom narudžbe, vaše se osobne informacije prenose nama. Kako bi se osiguralo da vaše informacije ne završavaju u pogrešnim rukama, one se šifriraju pomoću standardnih, najsuvremenijih metoda kao što je SSL enkripcija (sloj sigurnih priključaka). To je dokazana i sigurna metoda prijenosa podataka na Internetu.
  ZEISS također koristi širok spektar dodatnih tehničkih i operativnih sigurnosnih mjera kako bi se time osigurala zaštita osobnih podataka partnera i kupaca. U vezi s tim sigurnosnim mjerama, povremeno vam možemo zatražiti da dokažete svoj identitet prije nego što vam možemo omogući pristup vašim osobnim podacima.

 • Vaš ID za ZEISS-ov korisnički račun

  Vaš ZEISS ID račun može se koristiti za prijavu na širok raspon ZEISS-ovih proizvoda i usluga. Kada se prijavite, informacije dobivene dobrovoljno upotrebljavate za izradu personaliziranog zapisa podataka koji nam pomaže pružati proizvode i usluge koje vama osobno prilagođavamo.

 • Krivotvorene e-poruke (spoofing), neželjena poštu i krađa identiteta

  Čuvajte se krađi identiteta i lažnog predstavljanja na mreži

  Nažalost i ZEISS je među trgovačkim makama koje su bile predmetom zloupotrebe u obanjujuće svrhe. Točnije, to znači da korisnici ponekad primaju krivotvorene poruke e-pošte koje im se navodno šalju iz tvrtke ZEISS. Ove e-poruke često su vizualno dizajnirane tako da izgledaju poput ZEISSovih poruka i mogu se u nekim slučajevima teško razlikovati od autentičnih e-poruka tvrtke ZEISS.

  U tim slučajevima osobe koje šalju krivotvorenu e-poštu pokušavaju iskoristiti povjerenje između ZEISS-a i njegovih klijenata kako bi ukrali osjetljive podatke (npr. podatke za prijavu, informacije o kupcu, podatke o plaćanju) ili instalirati zlonamjerni softver na vaše računalo ili pametni telefon.

  Ove poruke e-pošte ne kreira niti ih šalje tvrtka ZEISS, čak i ako se naše ime koristi kako bi izgledalo tako. Nažalost, to također znači da ZEISS nema kontrolu nad stvaranjem i slanjem ilegalnih e-poruka.

  Sljedeće značajke mogu vam pomoći da utvrdite je li e-pošta koju ste primili zapravo od ZEISS-a

  • Potvrdna e-pošta i računi tvrtke ZEISS moraju se odnositi isključivo za stavke koje ste zaista naručili.
  • E-poruke iz ZEISS-a trebale bi biti bez tipografskih i gramatičkih pogrešaka, budući da se prije slanja šalju na korekturu.

  Na nekim područjima naših web stranica također pružamo informacije i veze na web stranice trećih strana. To činimo samo ako smo u potpunosti uvjereni u ozbiljnost određenog pružatelja usluga. Ipak, tvrtka ZEISS se neće smatrati odgovornom za izjave o zaštiti podataka ili sadržaj tih mrežnih stranica i ne preuzima nikakvu odgovornost u tom pogledu. Te vanjske veze označene su ovom ikonicom:

  Pravi način rješavanja neželjenih poruka, krađe identiteta i prikrivanja e-pošte:

  • Preporučujemo da odmah izbrišete sumnjive poruke e-pošte.
  • Nikada ne otvarajte veze ili privitke u sumnjivim e-porukama i nikada ne otkrivajte svoje osobne podatke.
  • Također preporučujemo da pokrenete program za skeniranje virusa na računalu.
   Ako e-poruka sadrži neuobičajene ili sumnjive informacije o vašoj narudžbi ili vašim informacijama o klijentu, prijavite se na mrežnu trgovinu s kojom ste poslali narudžbu. Tamo ćete pronaći popis svih narudžbi koje ste zapravo stavili, zajedno sa statusom i brojem fakture za svaku narudžbu. Da biste to učinili, ručno unesite adresu za web stranicu ili ZEISS-ovu platformu u vaš preglednik. Ručno unos adrese omogućuje vam da izbjegnete rizik od slanja na lažne web stranice putem veza sadržanih u e-poruci.
    

  Savjet: Ako vam je sumnjiva e-pošta koju ste primili, koristite našu uslugu kontakta kako biste nam se obratili ili nam javili

  Kontakta

Važne informacije o zaštiti vaših podataka

Zaštita vaših osobnih podataka

U današnjem povezanom svijetu, neovlašteni pokušaji pristupa informacijama su realnost sa kojom se svakodnevno suočavaju pojedinci i tvrtke. Zaštita informacija protiv takvih pokušaja zloupotrebe predstavlja značajan izazov.

Zaštita podataka je prioritetno pitanje u ZEISS-u, a ulažemo vrijeme, energiju i novac kako bismo osigurali da su naši sustavi sigurni i nadzirani svakog dana. Kada koristite ZEISS web stranice i platforme, povjeravate nam vaše osobne podatke. Očuvanje ovih informacija je važno za nas. Postoje i stvari koje možete učiniti kako biste zaštitili svoje osobne podatke od neovlaštenog pristupa. U nastavku ćete pronaći informacije o tome kako možete osigurati da vaši podaci budu sigurni.

 • Kako mogu zaštititi svoje osobne podatke?

  Pravilo ovamo je zaštita podataka na vašem računalu, prijenosnom računalu i mobilnim uređajima s lozinkama i PIN kodima koje samo znate. Također, provjerite da se odjavite sa ZEISS web stranica, platformi i trgovina nakon što ste završili koristeći ih.
  Pazite da koristite samo jednu jedinstvenu zaporku po računu. Nikad nemojte koristiti istu lozinku za različite davatelje usluga ili internetske portale. Provjerite da lozinke koje upotrebljavate na ZEISS web-lokacijama i platformama ne upotrebljavate i za druge web-lokacije. Ako jesu, preporučujemo da odmah promijenite sve svoje ZEISS zaporke.
  Ne zapisujte svoje zaporke tamo gdje ih drugi mogu vidjeti. Još jednom, provjerite jeste li jedina osoba koja ima pristup tim lozinkama.

 • Kako kreirati sigurnu lozinku?

  Svakako odaberite lozinku koju nije lako dešifrirati. To znači da ne upotrebljavate uobičajene, svakodnevne riječi, svoje ime ili imena članova obitelji u vašim zaporkama. Za dodatnu sigurnost, dobro je koristiti kombinaciju velikih i malih slova, brojeva i posebnih znakova.

 • Ima li još nešto što trebam znati?

  Ako upotrebljavate javno računalo za pristup web-lokacijama ili platformama ZEISS-a, obavezno se odjavite s računa kad završite.
  Ako primite neželjenu e-poštu koja traži da unesete lozinku ili podatke o plaćanju, zanemarite ih i odmah se obratite ZEISS-u. Razmotrit ćemo stvar.

  Kontakta

Izjava o zaštiti podataka

Obrada podataka na ZEISS-u (npr. Prikupljanje, obrada, prijenos) obavlja se sukladno zakonu. Osobni podaci koji su vam potrebni za poslovne transakcije pohranjeni su od nas i preneseni na davatelje usluga koje je ZEISS ugovorio u mjeri potrebnoj za obradu transakcija.

Raspon

Ova obavijest o zaštiti podataka odnosi se na web stranice, domene, društvene medijske platforme i aplikacije koje pripadaju tvrtkama u ZEISS Corporate Group (u daljnjem tekstu: ZEISS). Oni se ne primjenjuju na web stranice tvrtki ZEISS koje su, na primjer, izmijenile zaštitu podataka i zakonske obavijesti zbog nacionalnog zakonodavstva. Zato vas molimo da proučite odgovarajuće izjave o zaštiti podataka i pravne napomene na svim mrežnim stranicama tvrtke ZEISS koje posjećujete ili čije programe koristite.

U nekim slučajevima, mrežne stranice tvrtke ZEISS mogu sadržavati i veze na mrežne stranice treće strane, tvrtki koje nisu u vlasništvu kompanije ZEISS, na koje se ove izjave o zaštiti podataka ni ove pravne napomene ne primjenjuju.

Opći standard zaštite podataka

ZEISS je korporacija koja djeluje na globalnoj razini i posjeduje samostalne tvrtke u više zemalja, kao i poslovne procese, strukture upravljanja i tehničke sustave

Kada posjetite naše web stranice, prikupljaju se podaci koji mogu, u nekim slučajevima, biti osobne prirode. U ovoj izjavi navodimo koje osobne podatke tvrtke grupacije ZEISS prikupljaju tijekom posjete našim mrežnim stranicama, te kako rukujemo tim podacima
Zaštita osobnih podataka smatramo vrlo ozbiljnom. Naša obrada vaših osobnih informacije prikupljenih tijekom vaše posjete našim mrežnim stranicama se provode u skladu s odgovarajućim zakonskim odredbama. Osim toga, način na koji se odnosimo prema vašim osobnim podacima, temelji se na načelima zaštite podataka EU-a kojima se osigurava najveći mogući stupanj transparentnosti, poštivanje prava na izbor, prava pristupa i prijenosa i zakonita obrada osobnih podataka.

Svaka tvrtka ZEISS udovoljava zakonima o zaštiti podataka koji se primjenjuju u svom konkretnom slučaju. Osim toga, način rukovanja osobnim podacima je naveden u uredbi tvrtke i vrijedi za sve tvrtke unutar grupacije ZEISS. Ova uredba tvrtke ZEISS osigurava da su vaši podaci odgovarajuće obrađeni i u skladu s važećim zakonima u tvrtkama grupacije ZEISS koje obrađuju osobne podatke. Istovremeno, uputili smo naše zaposlenike da se pozivaju i rade u skladu s pravilima o zaštiti podataka svaki put kad se zahtijeva slanje osobnih podataka na bilo koju mrežnu stranicu.

U onoj mjeri u kojoj je pravno dopušteno i uz dužno poštivanje vaših legitimnih interesa u isključivanju prijenosa ili korištenja informacija, možemo proslijediti vaše podatke o adresi i kreditnoj sposobnosti, ili ih zatražiti od kreditnih agencija kako bismo izvršili kreditne provjere za narudžbe.
Za narudžbe plaćene fakturiranjem i kupnjom obrocima upotrebljavamo podatke o adresi pored ostalih bonitetnih podataka za procjenu rizika od neispunjavanja plaćanja u pojedinačnim slučajevima.
ZEISS i druge tvrtke u ZEISS grupi općenito pružaju svojim klijentima mogućnost korištenja nesigurnih načina plaćanja (npr. Plaćanje faktura, kupnja kredita). Slijedi popis tvrtki u ZEISS grupi koja nije iscrpan:

 • Carl Zeiss Industrielle Messtechnik GmbH
 • Carl Zeiss Spectroscopy GmbH
 • Carl Zeiss Meditec Vertriebsgesellschaft mbH
 • Carl Zeiss Vision GmbH
 • Carl Zeiss Microscopy GmbH

Tvrtke koje nude svojim klijentima mogućnost korištenja nesigurnih načina plaćanja imaju opravdan interes za zaštitu od zadrške plaćanja. To se obično vrši provjerom kreditne sposobnosti klijenta prije nego što ponudi mogućnost korištenja nesigurnog načina plaćanja. Za kreditne provjere ZEISS ima pravo koristiti negativne bonitetne podatke o kupcu koji je prikupio ili koji mu je prenijela druga tvrtka u ZEISS grupi.

ZEISS također ima pravo prenijeti negativne bonitetne informacije o kupcu drugim tvrtkama u grupi ZEISS prije nego što te druge tvrtke nude kupcu mogućnost korištenja nesigurnih načina plaćanja.

Podaci o bonitetu odnose se na informacije o neplaćenim plaćanjima i informacijama koje izravno upućuju na to da je kupac izložen riziku neplaćanja (uzroci mogu biti npr. stečaj, savjetovanje o otplati duga, odgode plaćanja duga zbog nemogućnosti plaćanja). Prije no što ZEISS pohrani prikupljene negativne informacije o nepodmirenim uplatama u svrhu prenošenja tih podataka drugim tvrtkama u ZEISS grupi, kupac će primiti obavijest da se te informacije možda prenose. ZEISS također ima pravo prenijeti informacije o iznimno atipičnim nalozima (npr. Istovremene narudžbe za više stavki s istom adresom isporuke koje se nalaze na različitim računima klijenata) drugim tvrtkama u ZEISS grupi i koristiti informacije o iznimno atipičnim nalozima primljenih od drugih tvrtki grupacije ZEISS. To namjerava spriječiti nastanak propusta o plaćanju i zaštititi naše klijente od njihovog korištenja identiteta za prijevare.

Nadalje, ZEISS-u je dopušteno prikupljati i obrađivati podatke o adresi i narudžbi u svoje marketinške svrhe. To znači, na primjer, da ZEISS može usporediti adrese e-pošte prikupljene tijekom procesa narudžbe s popisa adresa e-pošte tvrtke Facebook Ireland Limited kako bi prikazao personalizirane oglase vlasniku adrese. Međutim, Facebook Ireland Limited nije dopušteno koristiti adresu e-pošte za bilo koju svrhu osim usporedbe s adresom. Informacije se šalju trećim stranama u svrhu oglašavanja samo u slučajevima kada je to legalno dopušteno.

Napomena

Možete se usredotočiti na korištenje, obradu i prijenos osobnih podataka u bilo kojem trenutku putem neformalnog pisanog pisma upućenog ZEISS-u ili putem e-pošte. Po primitku vašeg prigovora, prestat ćemo koristiti, obrađivati i prenositi informacije o kojima je riječ, u bilo koju svrhu, osim izvršavanja naloga i zadataka koje ste zatražili; također ćemo vam prestati slati promotivne i oglašivačke materijale. Kontakta

Objavljivanje ili prigovor
Želite znati koji od vaših osobnih podataka obrađuje ZEISS? Protivite li se upotrebi vaših podataka?
Prema članku 15. Osnovne uredbe o zaštiti podataka o podacima o zaštiti podataka i članku 57. Zakona o prilagodbi Zakona o zaštiti podataka u Uredbi (EU) 2016/679 i primjeni direktive EU 2016/680 (DSAnpUG-EU), to je vaše zakonsko pravo i rado ćemo ispuniti vaš zahtjev.

Zahtijevajte podatke

Prikupljanje, obrada i prijenos osobnih podataka

ZEISS vam želi dati što je više moguće kontrole nad vašim osobnim podacima. Uobičajeno, možete pristupiti ZEISS-ovim web stranicama bez pružanja bilo kakvih osobnih podataka.

Međutim, na određenim dijelovima mrežne stranice tvrtke Zeiss, od vas se traži unos osobnih podataka u svrhu poboljšanja mrežne stranice ili kako bismo s vama ostali u kontaktu. Svi osobni podaci koje pošaljete tretiraju se kao povjerljivi i spremaju se i obrađuju isključivo u okviru odnosa između vas i ZEISS-a. Vaši osobni podaci neće biti proslijeđeni, objavljeni ili na drugi način dostupni trećim stranama u marketinške svrhe bez vašeg prethodnog odobrenja.

Međutim, kao dio pružanja naših usluga, vaše podatke možemo pod određenim okolnostima prenijeti na treće osobe, koje smo uključili u obradu narudžbi, npr poslovnim partnerima ili pružateljima IT usluga.
U prijenosu osobnih podataka na treće strane, ograničavamo se na informacije koje su nužno potrebne za pružanje navedenih usluga i jamčimo vam da se prijenos provodi uz poštivanje sigurnosti podataka. Tvrtke grupacije ZEISS će proslijediti vaše osobne podatke trećoj strani koja se obavezala štititi podatke i obrađivati vaše podatke u skladu s važećim zakonima.

Osim toga, ZEISS može biti prisiljen sudskim ili službenim nalogom za otkrivanje vaših podataka i povezanih informacija. Isto tako, zadržavamo pravo na korištenje vaših podataka u svrhu utvrđivanja ili obrane u pravnim postupcima.

U slučaju preuzimanja ili spajanja s drugim društvom, vaše podatke će možda biti potrebno objaviti ili prenijeti potencijalnim ili stvarnim kupcima. U tom slučaju , ZEISS će vam nastojat pružiti najvišu moguću razinu zaštite podataka, u skladu sa zakonskim odredbama.

Prava subjekta podataka

Imate pravo tražiti informacije o osobnim podacima koje obrađujemo u bilo kojem trenutku; možete također prigovoriti obradi ovih informacija, kao i zatražiti ograničavanje ograničenja u kojoj se obrađuju vaši osobni podaci, te informacije ispraviti ili izbrisati te informacije. Imajte na umu da ZEISS može izbrisati vaše osobne podatke samo u slučaju da ne postoje zakonske odredbe koje zahtijevaju pohranjivanje tih podataka ili u slučaju da pravo tvrtke ZEISS za pohranjivanjem tih podataka nema prednost nad vašim pravom na njihovo brisanje. Imajte na umu da nakon što zatražite da se vaši podaci izbrišu ili ako je obrada vaših podataka ograničena ili ste prigovorili obradi vaših podataka, tada više ne možete koristiti ZEISS usluge, dijelom ili u cijelosti, koji zahtijevaju korištenje vaših osobnih podataka.

Ako vaše osobne podatke koristi tvrtka ZEISS jer ste se složili s njihovim korištenjem ili zato što je to potrebno za ispunjenje ugovora koje ste sklopili s tvrtkom ZEISS, možete zatražiti kopiju podataka koje ste stavili na raspolaganje tvrtki ZEISS , Pošaljite svoj zahtjev na dolje navedenu e-adresu. Obavezno navedite koji podaci ili aktivnosti obrade za koje tražite informacije, u kojem obliku želite primati te podatke i želite li ih poslati vama ili drugom primatelju. ZEISS će pažljivo pregledati vaš zahtjev i obavijestiti vas o najboljem načinu ispunjenja.

Također možete zatražiti da ZEISS ograničava buduću obradu vaših osobnih podataka u sljedećim slučajevima:

 1. Ako tvrdite da su osobni podaci koje posjeduje tvrtka ZEISS netočni (međutim, obrada podataka u ovom slučaju bit će ograničena samo na vremensko razdoblje koje tvrtka ZEISS treba da potvrdi točnost osobnih podataka o kojima je riječ);
 2. Ako nema pravne osnove za obradu vaših osobnih podataka od strane tvrtke ZEISS i zatražite da tvrtka ZEISS prekine obradu vaših podataka;
 3. Ako tvrtka ZEISS više ne treba vaše osobne podatke, ali vi tvrde da tvrtka ZEISS mora pohraniti te podatke kako bi se pravni zahtjevi mogli izvršiti ili da bi se zahtjevi trećih strana moli obraniti;
 4. Ako imate prigovor na obradu vaših osobnih podataka od strane tvrtke ZEISS (na temelju ZEISS-ovog "legitimnog interesa"), duljinu vremena potrebnog za provjeru je li ZEISS-ova zainteresiranost za obradu vaših osobnih podataka opravdan te postoji li pravni zahtjev za pohranjivanje vaših podataka.

Vidi obrazac
 

Osobni podaci o djeci
ZEISS namjerno ne prikuplja ili obrađuje podatke o djeci mlađoj od 16 godina ili prema lokalnim zakonima, osim na web stranicama namijenjenima isključivo djeci. ZEISS pridržava važećih zakona o zaštiti podataka na tim web stranicama.

Usklađenost s pravnim propisima

ZEISS i njegovi proizvodi, usluge i tehnologije podliježu izvoznim propisima različitih država, uključujući one iz Europske unije i njezinih država članica i onih iz Sjedinjenih Država. Prihvaćate da ZEISS, prema važećim propisima o izvozu, trgovinskim sankcijama i embargu, poduzima mjere kojima se spriječava da tvrtke, organizacije i stranke koje su navedene u popisima sankcija steknu određene proizvode, tehnologije i usluge putem ZEISS-ovih mrežnih stranica ili kontroliranih kanala za isporuku putem tvrtke ZEISS. Ove mjere mogu uključivati sljedeće:

 1. Automatizirana usporedba podataka o registraciji korisnika opisanih u ovoj obavijesti i druge informacije vezane uz identitet korisnika s odgovarajućim popisima sankcija;
 2. Redovite i ponovljene usporedbe ovih informacija kao popisa sankcija ažuriraju se ili kao korisnik ažurira svoje podatke;
 3. Blokiranje pristupa uslugama i sustavima ZEISS-a ako se korisnik nalazi u odgovarajućem popisu sankcija;
 4. Uspostavljanje kontakta s korisnikom u slučaju da se njegovi podaci pronađu na popisu sankcija, kako bi se potvrdio njegov identitet.

Nadalje, potvrđujete da su informacije potrebne za obavljanje djelatnosti u skladu s vašom odlukom o obrađivanju i korištenju vaših osobnih podataka ili za primanje marketinških i promotivnih materijala ZEISS-a (bez obzira na zemlju u kojoj se nalazi predmetna tvrtka ZEISS i bez obzira jeste li dali svoje izričito dopuštenje ili prigovor da biste primali marketinške i promotivne materijale), tvrtke mogu biti pohranjene u tvrtkama ZEISS grupe i razmijenjivanje između njih u onoj mjeri u kojoj to zakon zahtijeva.

Legitiman interes tvrtke ZEISS

Svaka od dolje navedenih stavki predstavlja slučaj u kojem tvrtka ZEISS ima legitiman interes za obradu i upotrebu vaših osobnih podataka. Ako se ne slažete da vaše podatke obrađuju i koriste ZEISS na ove načine, možete se suprotstaviti tim obradbenim aktivnostima. Vidi obrazac

Ankete i upitnici

ZEISS vas može pozvati da sudjelujete u anketi korisnika. Upitnici korišteni za ove ankete osmišljeni su na takav način da se na pitanja može odgovoriti bez pružanja osobnih podataka. Međutim, tvrtka ZEISS može koristiti bilo koji osobni podatak naveden u upitniku ili anketi, za poboljšanje svojih proizvoda i usluga.

Generiranje anonimnih zapisa podataka

ZEISS može anonimizirati osobne podatke obuhvaćene ovim obavijestima o zaštiti privatnosti podataka kako bi stvorio anonimne zapise podataka koji se mogu koristiti za poboljšanje ZEISS-ovih proizvoda i usluga, kao i proizvoda i usluga povezanih tvrtki.

Snimanje telefonskih i chat razgovora radi poboljšanja kvalitete usluge

ZEISS može snimati telefonske ili chat razgovore u svrhu poboljšanja kvalitete usluge. Postupak snimanja započinje tek nakon što ste o tome obaviješteni tijekom razgovora.

Da bi smo vas mogli informirati o novim proizvodima i uslugama i prikupiti povratne informacije od kupaca:

U okviru odnosa tvrte ZEISS s Vama kao kupcem, tvrtka ZEISS vas može informirati, u mjeri u kojoj to zakon dopušta, o svojim proizvodima i uslugama (npr. webinari , seminari i događaji) koji su slični proizvodima i uslugama tvrtke ZEISS koje ste već kupili ili koje koristite ili proizvode ili usluge koji su s njima izravno povezani. Nadalje, tvrtka ZEISS vas može kontaktirati kako bi prikupili povratne informacije o proizvodima, uslugama, seminarima, webinarima ili događajima koje ste kupili ili pohađali radi poboljšanja proizvoda, usluge, webinara, seminara ili događaja o kojem je riječ.

Informacije o sigurnosti podataka

Tvrtka ZEISS razumije važnost zaštite i diskretnog rukovanja informacijama koje nam šaljete preko interneta. Sigurnost podataka na našim mrežnim stranicama je glavni prioritet. Stoga smo poduzeli velike napore kako bi se osiguralo da su naše sigurnosne mjere su na snazi. Stoga je ključni promet podataka na mrežnim stranicama tvrtke ZEISS šifriran. ZEISS nastoji redovito ažurirati svoju tehnologiju šifriranja u skladu s tehničkim napretkom, kako bi vam jamčili povjerljivost rukovanja informacijama koje nam šaljete putem interneta.

Koristimo različite tehnologije za provjeru autentičnosti, pojednostavljujemo navigaciju i poboljšavamo upotrebljivost. Te tehnologije, uključujući "kolačiće" koji mjere korištenje i učinkovitost mrežne stranice. Kolačić je podatkovna stavka koju web stranica šalje vašem pretraživaču. Pohranjuje se na vašem sustavu i koristi se za prepoznavanje (vidi Kolačići, mrežno praćenje i mrežna analitika).

IP adrese posjetitelja se spremaju na našim mrežnim stranicama i koriste se za analizu kvarova, za administraciju mrežne stranice, a za prikupljanje demografskih podataka. Nadalje, koristimo IP adrese i po potrebi druge informacije koje nam šaljete na ovim mrežnim stranicama ili drugim putem kako bismo saznali koje se naše mrežne stranice najviše posjećuju i koje teme zanimaju naše posjetitelje.

Kolačići, mrežno praćenje i mrežna analitika

Mrežne stranice i online platforme tvrtke ZEISS prikupljaju i pohranjuju podatke, djelomično u anonimnom ili pseudonimnom obliku, u vezi pretraživanja mreže i ponašanja posjetitelja na mrežnim stranicama, za potrebe marketinga. Te su informacije pohranjene na vašem računalu pomoću kolačića i omogućavaju nam da analizirate ponašanje surfanja u anonimnom obliku. To uključuje, primjerice, grad iz kojeg dolazite, kakvu vrstu preglednika i operacijskog sustava koristite te koje stranice ste posjetili na našem mrežnom mjestu. Te se informacije ni na koji način ne mogu upotrijebiti za osobnu identifikaciju te se koriste isključivo u svrhu poboljšanja vašeg iskustva pretraživanja. Kako biste osigurali da vaše informacije ostanu anonimne, vaš IP se skraćuje ili prikuplja u anonimnom obliku. Vaši se podaci ne upotrebljavaju za bilo koju drugu svrhu, niti se šalju trećim stranama, bez vašeg izričitog pristanka.

Ovisno o njihovoj funkciji i svrsi, kolačići se mogu grupirati u jednu od četiri kategorije: strogo neophodni kolačići, kolačići potrebni za izvođenje, funkcionalni kolačići i kolačići za marketinške svrhe.

Strogo neophodni kolačići
Strogo potrebni kolačići su vam potrebni kako biste mogli navigirati kroz web stranicu i koristiti uključene značajke. Bez ovih kolačića funkcionalnost web stranice ne može se jamčiti. To znači da se određene radnje koje korisnik izvršava (npr. unos teksta, opcije konfiguracije) ne pohranjuju dok korisnik prelazi na druge stranice na mrenom mjestu.

Funkcionalni kolačići
Funkcionalni kolačići omogućuju web stranici da pohrani informacije koje je pružio korisnik (na primjer, korisničko ime, odabir jezika, trenutačna lokacija) kako bi poboljšali svoje iskustvo pregledavanja i prilagodili funkcionalnost mrežne stranice. Na primjer, web mjesto može pružiti korisniku lokalne informacije o cijenama ako se kolačić koristi za pohranu regije u kojoj se korisnik nalazi. Funkcionalni kolačići se također koriste za izvođenje naredbi poput igranja videa. Ovi kolačići prikupljaju podatke u anonimnom obliku i ne mogu se koristiti za praćenje korištenja drugih web stranica.

Kolačići o performansama
Kolačići za izvedbu upotrebljavaju se za prikupljanje podataka o načinu upotrebe web stranice (npr. informacije o stranicama koje posjetitelj najčešće posjećuje i hoće li korisnik primiti poruke o pogreškama ili ne). Ovi kolačići ne pohranjuju nikakve informacije koje bi se mogle koristiti za identifikaciju korisnika. Prikupljene informacije se objedinjuju i anonimiziraju. Ovi se kolačići koriste isključivo za poboljšanje performansi web stranice, a time i iskustva korisnika.

Kolačići za marketinške svrhe

Kolačići za marketinške svrhe koriste se za upoznavanje korisnika s oglašavanjem koje je relevantno za njih i koji je prilagođen njihovim interesima. Također se koriste za ograničavanje broja pojavljivanja oglasa i mjerenje učinkovitosti oglašavačkih kampanja. Oni bilježe je li korisnik posjetio stranicu ili ne. Te se informacije zatim mogu dijeliti s oglašavačima. Kolačići koji se koriste za poboljšanje relevantnosti oglašavanja često su povezani sa značajkama stranice trećih strana.

Ako želite izmijeniti, ograničiti ili se suprotstaviti upotrebi kolačića ili analizi vašeg ponašanja tijekom korištenja mreže ili ako želite povući vaš prigovor, možete promijeniti i upravljati postavkama za svaku mrežnu stranicu u većini standardnih preglednika kako slijedi:

 • Chrome: kliknite ikonu lokota pored adresne trake (na stranicama s potvrdom SSL-a) ili ikonu informacija (i). 
 • Firefox: kliknite ikonu pored web adrese i odaberite "Opcije". Upravljanje kolačićima nalazi se pod "Privatnost i sigurnost".
 • Internet Explorer: kliknite ikonu zupčanika, a zatim idite na "Dodaci"> "Internetske mogućnosti". Idite na karticu "Privatnost". Opcije upravljanja kolačićima nalaze se pod "Napredno".
   

Kako ZEISS koristi kolačiće?

ZEISS koristi kolačiće na više načina i za sljedeće svrhe:

 • Da biste ih autentificirali i identificirali kada koristite neku od naših web stranica ili aplikacija kako bismo vam mogli pružiti usluge koje ste zatražili.
 • Da bi mrežne stranice i aplikacije tvrtke ZEISS koje koristite učinili dostupnima.
 • Pohranjivanje vaših postavki ili snimanje mjesta na kojem ste prestali koristiti mrežnu stranicu ili aplikaciju tvrtke Zeiss.
 • Da bismo procijenili upotrebu mrežnih stranica i aplikacija tvrtke ZEISS kako bismo ih mogli poboljšati i mijenjati kako bi ih bolje prilagodili vašim interesima.
 • Kako bismo bolje razumijeli koji su vaši interesi te kako bismo vam mogli prikazati relevantne informacije kada posjetite mrežna mjesta tvrtke ZEISS
   

Google Analytics

Ova mrežna stranica djelomično koristi Google Analytics, uslugu mrežne analize tvrtke Google Inc, sa sjedištem u 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, United States ("Google"). U tu svrhu Google Analytics upotrebljava kolačiće, tj. tekstovne datoteke koje su spremljene na vašem računalu i omogućuju analizu vaše upotrebe mrežne stranice. Po pravilu, informacije koje dobivamo u vašem korištenju ove mrežne stranice dobivamo putem kolačića i. No ipak, vašu IP adresu će Google skratiti ako je IP anonimizacija aktivirana na mrežnoj stranici. To se odnosi na zemlje članice EU-a ili u druge države potpisnice prethodnog sporazuma o Europskom gospodarskom prostoru. Samo u iznimnim slučajevima će se puna IP adresa prenijeti na Google poslužitelja u SAD-u i skratiti. Prema ugovoru o uslugama za operatera ove mrežne stranice, Google će koristiti ove informacije za procjenu ove mrežne stranice, za prikupljanje izvješća o aktivnostima na mrežnoj stranici omogućiti operateru mrežne stranice druge usluge koje se odnose na upotrebu mrežne stranice i interneta. Google neće spajati druge podatke s IP adresama koje šalje vaš pretraživač u sklopu Google Analitike. Možete spriječiti pohranjivanje kolačića u vašem pretraživaču. Ali ako se za to odlučite, imajte na umu da nećete moći u potpunosti koristiti sve funkcije ZEISS-ove mrežne stranice. Osim toga, time možete i spriječiti Google u snimanju i obradi podataka koje kreiraju kolačići, a koji se odnose na vaše korištenje mrežne stranice (uključivo i Vašu IP adresu ) preuzimanjem i instaliranjem dodatka za preglednik koji je dostupan putem ove veze: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en

Naši Uvjeti korištenja i Napomene o zaštiti podataka mogu se naći na https://www.google.com/analytics/terms/us.html i https://policies.google.com/?hl=en

Google je dodao kôd "anonymizeIp" na ovu mrežnu stranicu kako bi omogućio anonimnu identifikaciju IP adresa.

Osobne preporuke

Koristimo softver za stvaranje korisničkih profila i njihovo ažuriranje. Postupak uključuje korištenje kolačića za praćenje na mrežnim stranicama. Nepoznati posjetitelji se bilježe kao anonimni korisnici.Unknown visitors are registered as anonymous.

U nekim slučajevima upotrebljavamo metodu ponovnog označavanja, pomoću koji označujemo posjetitelje naše web stranice tako da se mogu prikazati s ciljanim informacijama i na drugim web stranicama. Te se informacije ne mogu koristiti za prepoznavanje pojedinaca i mogu se deaktivirati u bilo kojem trenutku promjenom postavki prikaza ili postavki privatnosti u pregledniku.

U nekim slučajevima koristimo značajku za ponovni marketing tvrtke Google Inc. Ova se značajka prikazuje posjetiteljima mrežnih stranica s oglasima koji se odnose na njihove interese unutar Googleove oglašavačke mreže. Da biste to učinili, kolačić se sprema u posjetiteljevom pregledniku, što omogućuje identifikaciju korisnika prilikom posjete mrežnoj stranici koja je dio Googleove oglašavačke mreže. Na tim web stranicama korisnik se može upoznati s oglašavanjem povezanim s sadržajem koji je prethodno pregledao na drugim mrežnim mjestima koje upotrebljavaju značajku Googleova ponovnog marketinga. Prema Googleu, ne prikupljaju se osobni podaci tijekom tog postupka. Ako ne želite da Google upotrebljava značajku za ponovni marketing, ona se općenito može deaktivirati promjenom postavki u odjeljku http://www.google.com/settings/ads.

Korištenjem značajke Google ponovnog marketinga i značajke "slične publike" možda će vam biti predstavljeno oglašavanje tvrtke ZEISS prilagođeno vašoj osobi i osobnim interesima kada posjetite web stranice na Googleovoj takozvanoj "prikazivačkoj mreži". Također možete deaktivirati kolačiće koji se koriste u ovom postupku u bilo kojem trenutku promjenom postavki prikaza ili postavki privatnosti u pregledniku.

Adobe Analytics

Ova web stranica djelomično koristi Adobe Analytics, uslugu mrežne analize tvrtke Adobe Systems Software Ireland Limited ("Adobe").

Adobe Analytics koristi kolačiće koji su spremljeni na vašem računalu u svrhu analize i korištenja web stranice. Ako se informacije koje generira kolačić prenesu na jedan od Adobeovih poslužitelja, Adobeove postavke jamče da se IP adresa anonimizira prije korištenja u svrhu geolokacije i zamijenjena je općom IP adresom prije spremanja.
Adobe neće spajati druge podatke s IP adresama koje šalje vaš pretraživač u sklopu GAdobe Analytics.

Također možete deaktivirati kolačiće koji se koriste u ovom postupku, u bilo kojem trenutku, promjenom postavki prikaza ili postavki privatnosti u pregledniku.

Valja napomenuti da ograničavanje upotrebe kolačića ili promjena postavki privatnosti mogu spriječiti da upotrebljavate sve značajke na našoj web stranici.

ZEISS-ove web stranice i platforme prikazuju personalizirane preporuke. One se temelje na vašoj povijesti kupovine i stavkama i kategorijama proizvoda koje ste pregledavali, pregledavali ili kupili. Ove informacije pohranjuju se u anonimnom obliku u skladu s § 15. stavak 3. rečenica 1. Zakona o telemediciji (TMG).

Ako ne želite da se vaša povijest pregledavanja pohrani i koristi za tu svrhu, to možete spriječiti mijenjanjem postavki prikaza ili postavki privatnosti u pregledniku.
Imajte na umu da to nećete moći prikazati osobne preporuke.

Korištenje posebnih dodataka za društvene mreže

Neke ZEISS web stranice imaju sljedeće gumbe za društvene dodatke za druge web stranice:

Ti gumbi, ako se prikazuju na mrežnoj stranici, ne uspostavljaju vezu s Facebookovim, Googe+ ili Twitterovim ili sličnim mrežnim poslužiteljima. Kako bi se veza aktivirali, i u svrhu komunikacije s Facebookom, Google+ i Twitterom, morate prvo dozvoliti povezivanje - klikom na simbole.

Ako ste već prijavljeni u društvenu mrežu po svom izboru, to je moguće izvesti bez otvaranja novog prozora. Budući da se prijenos provodi izravno, ne dobivamo informacije o prenesenim podacima. Prenosi se činjenica da ste pokrenuli određenu stranicu. Ako ste istovremeno prijavljeni na Facebook ili druge društvene medijske platforme, te će informacije biti dodijeljene vašem računu društvenih medija i time će biti povezane s vama.

Što se tiče daljnjeg korištenja i čuvanja vaših osobnih podataka putem Facebooka, Google+ i Twittera, dobijte relevantne informacije izravno od tih tvrtki za društvene medije. Prepoučujuemo da blokirate alate za pohranu podataka na društvenim mrežama na vašem pretraživaču koristeći posebne alate.

Promjene ove Izjave o zaštiti podataka

Ova se obavijest povremeno izmjenjuje kako bi se osiguralo da udovoljava važećim zakonskim zahtjevima i pokriva sve naše mrežne usluge.
Te izmjene ne utječu na vaša zakonska prava na informacije, ispravke, blokiranje, brisanje i prigovor.

Kontakti za Zahtjeve za zaštitu privatnosti

Za zahtjeve za zaštitu podataka obratite se predstavnicima naše tvrtke za zaštitu podataka:

Carl-Zeiss-Straße 22
73447 Oberkochen
Germany

Kontaktirajte putem e-pošte (ne šaljite povjerljive ili osjetljive podatke):
datap rivacy @zeiss .com

Kontakt telefonom:
+49 7364 20-0 (ključna riječ: "zaštita podataka")

Propisi koji se odnose na zemlju

Sljedeće vrijedi za korisnike koji se nalaze u Ruskoj Federaciji:

Ovdje navedene usluge nisu namijenjene građanima Ruske Federacije čija se stalna adresa nalazi u Rusiji. Ako ste državljanin Ruske Federacije i vaša stalna adresa nalazi se u Ruskoj Federaciji, potvrđujete da ste unijeli sve osobne podatke prilikom korištenja naših usluga samovoljno i o vašem vlastitom riziku i da ste isključivo odgovorni za te informacije; također potvrđujete da ZEISS uslugama dajete svoje izričito dopuštenje da vaše osobne podatke prikupi i prenese u SAD i druge zemlje radi obrade, te da ZEISS ne može biti odgovoran za nepoštivanje zakona Ruske Federacije.

Sljedeće se odnosi na korisnike koji se nalaze u Narodnoj Republici Kini:

Ovdje navedene usluge nisu namijenjene građanima Narodne Republike Kine sa stalnom adresom u Narodnoj Republici Kini. Ako ste državljanin Narodne Republike Kine i vaša stalna adresa nalazi se u Narodnoj Republici Kini, potvrđujete da ste unijeli sve osobne podatke prilikom korištenja naših usluga samovoljno i o vašem vlastitom riziku i da ste isključivo odgovorni za te informacije; također potvrđujete da ZEISS uslugama dajete svoje izričito dopuštenje da vaše osobne podatke prikupi i prenese u SAD i druge zemlje radi obrade, te da ZEISS ne može biti odgovoran za nepoštivanje zakona Narodne Republike Kina.

Sljedeće se odnosi na korisnike koji se nalaze u Sjedinjenim Američkim Državama:

Sadržaj ove web stranice može biti ograničen za uporabu osobama lociranim u određenim zemljopisnim regijama (uključujući bez ograničenja Sjedinjene Države) i ZEISS ne tvrdi da je ova mrežna stranica ili bilo koji njezin sadržaj dostupan ili prikladan izvan takvih regija. Pristup web stranici možda nije dozvoljen određenim osobama ili u određenim zemljama. Ako pristupite web stranici suprotno zakonskim ograničenjima, to činite na svoju vlastitu inicijativu i odgovorini ste za poštivanje lokalnih zakona.

Zakon "Shine the Light" države Kalifornije omogućuje stanovnicima Kalifornije da zatraže određene informacije o podacima prikupljenima ZEISS-om i šalju trećim stranama u svrhu izravnog marketinga.
Ako želite zatražiti dodatne informacije obuhvaćene zakonom "Shine the Light", kontaktirajte nas koristeći gore navedene informacije ili pošaljite zahtjev na adresu s frazom "California Shine the Light Request" kako bismo na odgovarajući način kategorizirali vaš zahtjev.

Za ovaj postupak zahtijevamo vašu poštansku adresu, stalnu adresu i adresu e-pošte kako bismo vas mogli kontaktirati.

© Carl Zeiss AG – Zadnja promjena: u travnju 2018