Povećavajuća pomagala ZEISS.

Ugledajte stvari koje su vam bile skrivene.

Ako želite uživati u što boljem vidu, ponekad naočale jednostavno nisu dovoljne. Povećavajuća pomagala nude dodatnu podršku: od povećala za svakodnevni život sve do posebnih rješenja za osobe koje boluju od ozbiljnog oštećenja vida – ili slabovidnosti, kako se još naziva – te za profesionalnu primjenu.

Povećavajuća pomagala ZEISS.

Uživajte u optimalnom vidu s rješenjima prilagođenima po mjeri za svakodnevni život, hobije i posao.

Povećavajuća pomagala ZEISS pomažu vam da vidite najbolje što možete. Precizno pristaju vašim očima, pogodni su za osobnu primjenu, udobni su i jednostavni za upotrebu. Nude i izvrsnu kvalitetu slike s maksimalnim vidnim poljem. Osim proizvoda za svakodnevnu primjenu, naš sveobuhvatni asortiman uključuje i povećavajuća pomagala koja zadovoljavaju posebne zahtjeve slabovidnih pacijenata, kao i rješenja za profesionalne korisnike kao što su liječnici i tehničari.

Nađi optičara

Pronađi ZEISS optičara u blizini

Nađi optičara

Pronađi ZEISS optičara u blizini

Magnifiers: the classic solution amongst magnifying visual devices.

Povećala: klasično rješenje među povećavajućim pomagalima.

Optimalne vizualne značajke za svaku prigodu.

Povećavajuća pomagala ZEISS dostupna su u različitim verzijama: u obliku ručnih povećala, čeonih lupa ili džepnih povećala za praktičnu upotrebu kada ste u pokretu ili za posebne namjene. Isto pravilo vrijedi za naočale i za povećala: moraju odgovarati određenom korisniku te biti prilagođeni odgovarajućoj primjeni kako bi osigurali najbolje moguće značajke. Obratite se stručnjaku za zdravlje očiju.

Za osobe s teškim oštećenjem vida.

Pojedinačno optimizirana povećavajuća pomagala za veću fleksibilnost i bolju kvalitetu života.

Optimalna podrška u različitim situacijama te savršena prilagodba vašim posebnim potrebama i zahtjevima: sveobuhvatni asortiman povećavajućih pomagala ZEISS za slabovidne pacijente nudi brojne različite individualizirane mogućnosti i rješenja, tj. bifokalne leće za uvećavanje, teleskopske naočale, ručne teleskopske dalekozore ili naočalne leće s filtrom za osobe koje su posebno osjetljive na raspršenu svjetlost ili odsjaj zbog bolesti mrežnice. Vaš optičar rado će s vama porazgovarati o različitim mogućnostima.

For people with a severe visual impairment.
Enjoy superb visual clarity – even for the smallest details.

Uživajte u vrhunskoj jasnoći vida, čak i kod najsitnijih detalja.

Profesionalna povećavajuća pomagala.

Za aktivnosti u kojima precizan vid igra ključnu ulogu: naš veliki izbor naočala s teleskopskom lupom i čeonih lupa ZEISS nudi prikladno rješenje za gotovo sva profesionalna područja primjene. Dostupni sa svjetlom ili bez, ova posebna povećavajuća pomagala opremljena su za prilagodbu vašem profilu vida i radnom mjestu. Uz ugodno, široko vidno polje, korisnik može prepoznati čak i najsitnije detalje.

Pet savjeta o povećavajućim pomagalima za osobe s teškim oštećenjem vida.

If you've started having trouble with your vision, contact your eye care professional immediately.

1. Ako ste počeli imati problema s vidom, odmah se obratite stručnjaku za zdravlje očiju. Što se problemi s vidom ili očnim bolestima ranije dijagnosticiraju, to će vam liječnik lakše moći pomoći. Tipični simptomi uključuju poteškoće s čitanjem sitnog tiska, smanjenu oštrinu vida, oslabljenu percepciju boja, osjetljivost na odsjaj, zamagljen vid ili ozbiljno ograničen vid.

 The right visual device for you depends on the severity of the visual impairment.

2. Pravo pomagalo za vid za vas ovisi o težini oštećenja vida. Može vam ga propisati vaš oftalmolog, a stručnjak za zdravlje očiju može ga prilagoditi vašem oku. Bez obzira na vaše potrebe, važno je da se vizualno pomagalo prilagodi pojedinačnom korisniku. Jedino se na taj način mogu ostvariti optimalne vizualne značajke i dobra kvaliteta slike uz maksimalno vidno polje.

Our eyes are typically used to always focusing on the same point in the distance.

3. Naše su oči naviknute na to da se uvijek fokusiramo na istu točku u daljini. Rezultat: to je kao da neprekidno napinjete određeni mišić na dulje vrijeme. Isprobajte „pravilo 20-20-20” i odmorite svoje oči: da biste opustili svoje oči, svakih 20 minuta trebali biste gledati na 20 sekundi u predmet koji je udaljen 20 metara od vas.

Remember: severe visual impairments can have very different symptoms, and it's not always easy to recognise them immediately or gauge them properly.

4. Zapamtite: teška oštećenja vida mogu imati vrlo različite simptome i nije ih uvijek lako odmah prepoznati ili pravilno izmjeriti.

Make sure you also take care of your magnifying visual device.

5. Isto tako, važno je da vodite računa o svom povećavajućem pomagalu. Za čišćenje povećavajućeg pomagala upotrebljavajte samo prikladna sredstva za čišćenje, a ne rukav ili maramice. I nemojte zaboraviti: pravilna njega leće povećava dugovječnost i učinkovitost povećavajućih pomagala, što osigurava bolji vid.

Povezani proizvodi

Moj profil vida Utvrdite vaše osobne vidne navike i pronađite individualiziranu leću za vas.
Pronađi ZEISS optičara u blizini