Povećavajuća pomagala

Kada naočale nisu dovoljne

Ponekad naočale jednostavno nisu dovoljne. ZEISS vam nudi širok spektar povećavajućih pomagala. Oni ne pružaju potporu samo slabovidnim osobama zahvaljujući pojedinačno prilagođenim povećalima, naočalama za uvećanje, teleskopskim naočalama ili ručnom teleskopskom dalekozoru, već i osobama koje na svom radnom mjestu trebaju moći vidjeti i najsitnije detalje, npr. stomatolozima, draguljarima, kozmetičarima ili kirurzima. Za ta područja primjene ZEISS nudi pojedinačno prilagođene naočale s teleskopskom lupom i čeone lupe sa sustavom osvjetljenja ili bez njega, koje omogućuju ugodan, precizan i neometan rad do najsitnijih detalja.

Prednosti za vas

Dobar vid za svakodnevne zadatke i izazove

  • Individualizirana rješenja za vid za slabovidne pacijente, prilagođena njihovim osobnim potrebama u svakodnevnom životu i njihovom preostalom vidnom potencijalu – npr. gubitku vida zbog bolesti mrežnice koji zahtijeva posebno rješenje koja nadilazi mogućnosti standardnih naočala ili kontaktnih leća.
  • Individualizirana rješenja za vid za profesionalne korisnike kojima je nužan optimalan vid na radnom mjestu, primjerice za liječnike i inženjere. Često i nekoliko djelića milimetra može biti presudno za uspjeh ili neuspjeh.

  • Spektar proizvoda obuhvaća različite optičke sustave za ručnu upotrebu, dok su drugi namijenjeni integriranju u naočale ili pričvršćivanju na njih – sa sustavom osvjetljenja ili bez njega.
  • Omogućite svakome tko ih nosi vrhunsku kvalitetu vida pomoću povećavajućeg pomagala..
  • Praktičan rad prilagođen svakoj situaciji.
  • Izvrsna kvaliteta slike uz maksimalno vidno polje.

Kome su namijenjena povećavajuća pomagala?

Pregled linije proizvoda i njihovih primjena

VisuCard and pocket magnifiers
VisuCard and pocket magnifiers

Za sve korisnike: povećala

VisuCard i džepna povećala

Savršeno za upotrebu na otvorenom: male dimenzije omogućuju razlikovanje i najsitnijih detalja, bilo kad i bilo gdje. Njihova velika dioptrijska snaga čine VisuCard i džepna povećala ZEISS prikladnima za osobe s teškim oštećenjima vida.

Head-worn Loupes L / LC

Za sve korisnike: povećala

Čeone lupe L/LC

Čeone lupe ZEISS omogućuju vam neometan rad jer se jednostavno pričvršćuju na obične dioptrijske naočale korisnika ili se nose na glavi pomoću trake za glavu. Posebno su prikladne za situacije u kojima je potrebno malo povećanje.
Magnifying bifocals

Uređaji za slabovidnost i oštećenje vida

Bifokalne leće za uvećavanje

Dodatak u donjem dijelu naočala za uvećavanje pretvara ove bifokalne naočale u bifokalne naočale za uvećavanje. Dio leće za gledanje na daljinu omogućuje orijentaciju u okolini, a dio s povećalom omogućuje čitanje i rad na neposrednoj blizini. Visoka učinkovitost i jednostavna upotreba.

Telescopic spectacles

Uređaji za slabovidnost i oštećenje vida

Teleskopske naočale

Teleskopske naočale upotrebljavaju se za lakše prepoznavanje predmeta izvan bliskog dometa. Ako je pričvršćeno povećalo pomoću leće s kopčom, teleskopske naočale postaju naočale s teleskopskom lupom i mogu se upotrebljavati za rad na neposrednoj blizini. Prednost naočala s teleskopskom lupom u odnosu na naočale za uvećavanje razmjerno je veća udaljenost pri radu na blizini.

Monocular hand-held telescopes

Uređaji za slabovidnost i oštećenje vida

Ručni teleskopski dalekozor

Ručni teleskopi upotrebljavaju se za jednostavno prepoznavanje detalja na većoj udaljenosti, stoga su važna pomagala za pokretljivost na otvorenom. Ovisno o modelu, kontinuirano fokusiranje na različitim udaljenostima nudi vrlo fleksibilne mogućnosti primjene, npr. za čitanje voznih redova autobusa ili vlaka i uličnih znakova ili za gledanje izloga.

Teleloupe spectacles

Profesionalna povećavajuća pomagala

Naočale s teleskopskom lupom

Kombinacija optimalnih optičkih i tehničkih svojstava, maksimalne individualnosti i izvrsne udobnosti pri nošenju izvanredna je značajka naočala s teleskopskom lupom ZEISS za profesionalne korisnike. Precizno su prilagođene osobnim potrebama svakog korisnika: svaka prisutna ametropija, osobni podaci o centriranju, potrebno uvećanje i radna udaljenost uzimaju se u obzir za svaki sustav.

 Head-worn loupes

Profesionalna povećavajuća pomagala

Čeone lupe

Čeone lupe s binokularnom optikom za teleskopska povećala vrste Kepler posebno su prikladne za korisnike koji zahtijevaju izuzetno visoku kvalitetu slike i uvećanje. Optika je dostupna u širokom spektru uvećanja, kao i za razne radne udaljenosti, tako da svaki korisnik može odabrati povećalo prilagođeno svojim zahtjevima.

Moj profil vida Utvrdite vaše osobne vidne navike i pronađite individualiziranu leću za vas.
Pronađi ZEISS optičara u blizini