ZEISS Grupa

Četiri segmentima koji oblikuju tehnološki napredak

Semiconductor Manufacturing Technology

Veliki dio mikročipova širom svijeta proizvedeni su korištenjem optičkih tehnologija tvrtke ZEISS. Kao tehnološki predvodnik u proizvodnji poluvodičke opreme, ZEISS omogućava proizvodnju izuzetno snažnih, energetski učinkovitih i ekonomičnih mikročipova, te stoga igra glavnu ulogu u tehnološkom dobu mikroelektronike.

Industrial Quality & Research

ZEISS se pridržava visokih standarda kvalitete za najvišu razinu preciznosti koju koriste: strojevi za mjerenje koordinata, meteorološki softver i mikroskopski sustavi u znanosti, istraživanjima i pregledu materijala. ZEISS omogućava da čak i najmanje strukture i postupci postanu vidljivi.

Medical Technology

Svojim rješenjima u oftalmologiji , neurokirurgiji, ENT, kirurgiji, zubarstvu i onkologiji,ZEISS promiče napredak u medicini i pomaže liječnicima širom svijeta u poboljšanju kvalitete života pacijenata.

Consumer Markets

Kao jedan od svjetski vodećih proizvođača leća za naočale, ZEISS se zalaže na najveću vizualnu udobnost. Leće za filmske kamere i fotoaparate, dalekozore, ciljnike, planetarije i sustave nadzora i pregleda za simulatore leta tvrtke ZEISS nude vrhunsku optičku kvalitetu i nezaboravne trenutke prilikom korištenja.


ZEISS je međunarodna vodeća tehnološka tvrtka koja djeluje na području optike i optoelektronike.

Svojim rješenjima ZEISS stalno napreduje u svijetu optike i potiče tehnološki razvoj.

ZEISS Grupa

Hrvatska

Grupa ZEISS razvija i distribuira poluvodičku opremu, mjernu tehnologiju, mikroskope, medicinsku tehnologiju, leće za naočale, filmske kamere i fotoaparate, dalekozore i planetrije. Nastala je od radionice za preciznu mehaniku i optiku Carla Zeissa u istočnonjemačkom gradu Jeni godine 1846. Danas tvrtka Carl Zeiss ima sjedište u mjestu Oberkocken na jugoistoku Njemačke.