Progresivne naočale svestrano su rješenje:

napokon možete uživati u dobrom vidu, bez obzira na udaljenost.

Progresivne leće ZEISS pružaju optimalnu potporu vidu za blizinu i daljinu. Ove leće savršeno su prilagođene i izrađene po mjeri samo za vas, udobnije su za nošenje te omogućuju bržu prilagodbu i jasan vid na sve udaljenosti.

Progresivne leće ZEISS:

individualne i jedinstvene – baš kao i vi.

Naš širok izbor progresivnih leća omogućuje vašem optičaru da proizvede progresivne naočale izuzetne kvalitete, posebno prilagođene vašim potrebama. U mjerenju vidne oštrine i prilagođavanju leća vašim okvirima pomaže nam najsuvremenija računalna tehnologija. Zahvaljujući samo jednoj leći možete gledati udaljene predmete, predmete na srednjoj ili manjoj udaljenosti, s postupnim prijelazom između dioptrijskih jakosti. Ove su leće prilagođene vašem obliku lica, životnom stilu, karijeri i navikama gledanja. Individualne su i jedinstvene – baš kao i vi.

Nađi optičara

Pronađi ZEISS optičara u blizini

Nađi optičara

Pronađi ZEISS optičara u blizini

Izvrsna podnošljivost pri nošenju, prilagodba u tren oka. Za optimalan vid.

Pri proizvodnji progresivnih leća ZEISS razmatra se širok spektar čimbenika, tehnologija i podataka o korisnicima, što osigurava kraće razdoblje prilagodbe nego ikad prije. Nije važno imate li već iskustva s nošenjem progresivnih naočala ili ih nosite prvi put: par progresivnih naočala po vašoj mjeri vaš je najbolji izbor za visokokvalitetni, prirodni vid.

Besprijekoran, savršen vid – gdje god da gledate.

Dizajn leće koji je složen koliko i udoban: progresivne leće ZEISS omogućuju vam jasan vid čim preusmjerite pogled. Prijelaz je gotovo neprimjetan, pa su zamagljene slike u zoni prijelaza konačno stvar prošlosti.

Standard Progressive Lenses Individualised Progressive Lenses
Standardne progresivne leće
Individualizirane progresivne leće

Gledanje digitalnih sadržaja. Progresivne leće za suvremeni svijet.

Danas neprestano upotrebljavamo pametne telefone ili tablete, ali ovi digitalni uređaji predstavljaju nov izazov za naše oči. Progresivne leće ZEISS uključuju ove promjene u naš svakodnevni život i omogućuju brzo i ugodno fokusiranje zahvaljujući posebno optimiziranoj zoni za blizinu – bez obzira na to gdje gledate. Ove leće nisu savršene samo za digitalne uređaje, već i za knjige i časopise, te vam olakšavaju pravilan položaj glave i tijela.

Dostupne za sve okvire. Vaš stil, vaš izbor.

Razmišljate li o nabavi novih, modernih okvira? Potražite inspiraciju u raznolikom asortimanu dostupnih okvira. Čak i s okvirima neobičnog oblika (npr. „avijatorice”), optičar društva ZEISS prilagodit će nove progresivne leće kako bi odgovarale vašim posebnim navikama, pa nema potrebe za razdobljem prilagodbe.

Estetski tanke, izuzetno lagane, s beskompromisnim dizajnom.

Nije važno jesu li izrađene od organskih ili mineralnih materijala: najsuvremenije metode proizvodnje omogućuju izradu nevjerojatno tankih i laganih leća, čak i za velike dioptrije i posebna oštećenja vida. Nećete niti primijetiti da ih nosite.

1082827998
Uravnotežen, jasan i ugodan vid cijeli dan, od malih do velikih udaljenosti. Prihvati izazove današnjice s lećama ZEISS SmartLife.
All-day smooth, clear and comfortable vision from near to far. Take on everything your eyes face today with ZEISS SmartLife Lenses.

Ogrebotine i prljavština nemaju šanse. Izdržljivije nego ikad.

Visokoučinkoviti zaštitni slojevi čine vaše leće izrazito otpornima na ogrebotine ili čestice prašine. Prednost: vaše leće dulje odbijaju prljavštinu, što znatno olakšava čišćenje. Gledajte i izgledajte bolje – djelomično zahvaljujući najnovijem antirefleksnom sloju.

Tvrdoća

Antireflektivnost

Čišćenje

Dodatna udobnost pri gledanju na umjetnom svjetlu. Recite ne umoru očiju i naprezanju pri gledanju.

Bez obzira na to radi li se o pametnom telefonu, LED svjetlu, monitoru, televizoru, tabletu ili e-čitaču: suvremeni izvori svjetlosti emitiraju više plave svjetlosti nego ikada prije. Plavo svjetlo može biti opasno, a mnogima je neugodno i stresno za oči. Isto tako, negativno utječe na naš bioritam. Poseban filtar plavog svjetla u leći može vam pružiti ugodniji vid.

Progresivne leće i zaštita od sunca – sve u jednoj leći. Prilagodba rekordnom brzinom.

Par naočala za svaku situaciju: ove samozatamnjujuće leće funkcioniraju i kao sunčane naočale. Potamne u nekoliko sekundi i razbistre se za samo nekoliko minuta. Naravno, sadrže i 100 %-tnu zaštitu od UV zračenja.

Leće sa zaštitom od sunca s progresivnim dizajnom.

Sve što vam treba za ljeto.

Svaki par naočala može se pretvoriti u sunčane naočale po vašem izboru koje nude savršenu zaštitu od UV zračenja i pružaju vam optimalan vid u jednoj leći. Ove leće dolaze sa svim značajkama koje biste i očekivali: poboljšana percepcija kontrasta, manje odsjaja i antirefleksni sloj. Ne morate pristajati na kompromise.

Pet savjeta za progresivne leće

If you've started having trouble with your vision, get in touch with your optician immediately.

1. Ako ste počeli imati problema s vidom, odmah se obratite svojem optičaru. Što prije počnete nositi progresivne leće, to će prilagodba biti lakša.

Personal consultation on progressive lenses and frames

2. Cjelokupno rješenje u optici: osobno savjetovanje o progresivnim lećama i okvirima, temeljito ispitivanje i naposljetku, savršeno prilagođene leće.

Let your eyes adjust to your new progressive glasses immediately

3. Dopustite da se vaše oči odmah prilagode novim progresivnim naočalama. To znači da ih trebate redovito nositi – i biti strpljivi!

Vaše oči i vid prilagodit će se u tren oka. Međutim, ako nakon 14 dana i dalje imate poteškoća, posjetite svojeg optičara. Ako ne vidite jasno kada gledate ravno naprijed ili ako vam se čini da su rubovi u daljini zamagljeni, vaše su naočale možda previsoko podešene. No ako morate gledati vrlo nisko da biste vidjeli stvari koje su vam blizu, vaše bi naočale mogle biti prenisko podešene u odnosu na vaše oči. Vaš optičar može vam pomoći u oba slučaja – dovoljan će vam biti samo kratak posjet.

People wearing progressive lenses

4. Osobe koje prvi put isprobaju progresivne leće obično brzo shvate da su njihove nove naočale najbolje za gledanje na daljinu.

Kada čitate, samo spustite pogled – nemojte naginjati cijelu glavu. Kada hodate, gledajte ravno ispred sebe, a ne u tlo. Kada se spuštate po stepenicama, nagnite glavu tako da gledate kroz gornji dio leća, tj. kroz područje leće za vid na daljinu – na taj ćete način jasno vidjeti stepenice.

Glasses sit just as they were fitted by your optician.

5. Čak i ako vaše progresivne naočale samo blago nisu centrirane, trebali biste odmah posjetiti svojeg optičara kako bi ih podesio. Poravnanje leća s očima ispravno je samo ako naočale pristaju točno onako kako ih je podesio vaš optičar.

Povezani proizvodi

My Vision Profile Determine your personal visual habits now and find your individualised lens solution.
pronađite optičara društva ZEISS u svojoj blizini