Progresivne leće ZEISS.

Jedinstvene kao nikada prije. Jedinstvene – baš kao i vi.

Prirodni vid s progresivnim lećama

Prije ili kasnije, to se dogodi gotovo svima. Većina ljudi do 45. godine života primijeti da je sitan tisak odjednom mnogo teže dešifrirati, da čitanje pri slabom osvjetljenju više opterećuje oči ili da simboli i tekst na zaslonu pametnog telefona djeluju zamagljeno – sve su to simptomi prezbiopije, tj. postupnog gubitka sposobnosti izoštravanja predmeta u blizini koji nastupa u starijoj dobi. To je normalan proces u kojem očna leća gubi elastičnost pa više ne može pravilno fokusirati predmete na različitim udaljenostima. Najbolje su rješenje za to progresivne leće.

Filozofija koja stoji iza progresivnih leća ZEISS

Filozofija koja stoji iza progresivnih leća ZEISS slijedi jednostavnu načelo kvalitete: što su progresivne leće bolje prilagođene korisniku, to će njegov vid biti bolji i prirodniji. Progresivne leće ZEISS prilagođene su vašim navikama gledanja, crtama lica i životnom stilu. Na izradu progresivnih leća utječe nevjerojatan broj čimbenika. Kako bismo zajamčili visokokvalitetnu proizvodnju, ne upotrebljavamo samo visokoprecizne instrumente za mjerenje očiju pacijenta i prilagođavanje naočala, već se koristimo i velikom bazom podataka o korisnicima, što nam omogućuje izradu izrazito preciznih leća, čak i ako određeni mjerni podaci osobe nisu dostupni. Ova tehnologija omogućuje nam izradu progresivnih naočala za svakog pacijenta koje ispunjavaju njegove konkretne potrebe. Ukupno 165 godina iskustva u različitim optičkim poljima poput mikroskopije, makroskopije i optike fotoaparata, kao i neprekidan razvoj naših proizvoda na temelju najnovijih znanstvenih istraživanja osiguravaju nam nenadmašnu kvalitetu proizvodnje.

Nije važno nabavljate li naočale prvi put, prebacujete li se s naočala za čitanje na progresivne naočale ili su vam do sada naočale trebale samo za daljinu: u suradnji sa svojim optičarom možete konfigurirati svoj novi par progresivnih naočala na temelju četiri kategorije kvalitete i sedam tehnologija društva ZEISS. To je opsežan postupak poput kupnje automobila.

Pogodnosti Precision

Precision
Pure1

Precision
Plus2

Precision
Superb3

Individual 24

Najbolji prirodni vid na temelju glavnih dnevnih aktivnosti

 

 

 

• 

Najbolji prirodni vid danju i noću

 

 

 

• 

Bolji vid koji razotkriva puni potencijal 3D vida

 

 

• 

• 

Brza prilagodba u bilo kojem okviru

 

• 

• 

• 

Neograničen izbor okvira

 

• 

• 

• 

Jasan vid bez naprezanja pri čitanju tiskanih medija i upotrebi digitalnih uređaja

• 

• 

• 

• 

Brzo fokusiranje, oštar i dinamičan vid cijeli dan te tanke i lagane leće

Progresivne leće – mala remek-djela

Sve progresivne leće ZEISS opremljene su tehnologijom Precision Technology. Ova tehnologija ima sljedeća tri temelja te vašim očima jamči najbolje i najsuvremenije iskustvo gledanja:

  • Clear Optics – preciznost ZEISS: jasan, prirodan vid.
    Zahvaljujući vrlo složenoj simulaciji interakcije oka i leće, možemo selektivno optimizirati svaku pojedinu točku u kojoj osoba gleda kroz naočale. To jamči optimalan vid na cijeloj površini leće.

  • Dynamic Optics – filozofija dizajna ZEISS:
    ugodan i kvalitetan dinamički vid, omogućuje korisniku da brzo izoštri predmete na bilo kojoj udaljenosti i u bilo kojem smjeru. Leće su optimizirane za idealnu interakciju oba oka te omogućuju veći raspon gledanja i poboljšan trodimenzionalni vid.

  • Thin Optics – estetika leća ZEISS.
    Za optimalnu ravnotežu između precizne optike i tankih, laganih leća.
Standardni dizajn
Individualni dizajn

Najbolji mogući vid noću i pri slabom osvjetljenju

Sljedeća generacija optimizacije leća – baš poput otiska oka: ako je potrebno, vaš optičar može proizvesti progresivne leće za vas i pomoću posebne tehnologije društva ZEISS i.Scription®.

Prednost: pomoću takozvane tehnologije Wavefront, posebnog postupka analize, moguće je zabilježiti sva pojedinačna svojstva očiju korisnika i integrirati ih u dizajn leća, pri čemu se osiguravaju najbolji mogući vid noću i pri lošem osvjetljenju, kao i povećana percepcija kontrasta i percepcija boja na dnevnom svjetlu.

Više informacija

Jeste li znali da je čak i ako imate veću dioptriju ili posebne probleme s vidom moguće proizvesti estetski privlačne tanke leće koje će zadovoljiti vaše potrebe? Mogu se proizvesti od organskih ili mineralnih materijala – izbor je na vama. Prednost: par lakših naočala koje su mnogo ugodnije za nošenje.

Jeste li znali da je čak i ako imate veću dioptriju ili posebne probleme s vidom moguće proizvesti estetski privlačne tanke leće koje će zadovoljiti vaše potrebe? Mogu se proizvesti od organskih ili mineralnih materijala – izbor je na vama. Prednost: par lakših naočala koje su mnogo ugodnije za nošenje.

Najsuvremenija računalna tehnologija za individualizirane i inovativne progresivne leće

Progresivne leće ZEISS dostupne su u četiri različite kategorije kvalitete, a sve su napravljene tako da zadovolje vaše posebne potrebe i profil vida. Svaka sljedeća viša kategorija uključuje sve prednosti prethodnih kategorija.

Progresivne leće ZEISS s tehnologijom Precision Pure i Digital Inside®

Neprestana upotreba digitalnih uređaja donosi nove izazove za naše oči: pametne telefone i tablete čitamo s manje udaljenosti nego knjige ili druge tiskane medije, što dovodi do česte i brze izmjene fokusa: od blizu prema daleko i obratno, npr. s pametnog telefona na novine i natrag. Ovakvo prebacivanje svakodnevno napreže vaše oči i može dovesti do npr. žarenja u očima, naprezanja očiju ili čak glavobolje i boli u vratu. Progresivne leće ZEISS olakšavaju promjene u navikama gledanja zahvaljujući posebno optimiziranoj zoni gledanja na blizinu. Tehnologija Digital Inside® društva ZEISS omogućuje proizvodnju progresivnih leća dizajniranih tako da vam pomognu u ugodnom prebacivanju između različitih udaljenosti gledanja koje vam istovremeno omogućuju dugotrajno ugodno gledanje. U tu su svrhu izrađene i progresivne naočale, koje su razvijene kao odgovor na izazove digitalnog svijeta.

Progresivne leće ZEISS s tehnologijom Precision Plus, Adaptation Control i FrameFit®+

Modni trendovi brzo se izmjenjuju – posebno kad je riječ o okvirima. Oblici, veličine i stilovi mijenjaju se od sezone do sezone. U isto vrijeme, osobama koje nose progresivne leće jedna je stvar važnija od svega, a to je navika, odnosno želja da gledaju kroz svoje naočale na isti način kao i do sada. Uz progresivne leće ZEISS s tehnologijom Precision Plus, Adaptation Control i FrameFit®+, korisnik može spustiti pogled i gledati kroz zonu za blizinu baš kao i sa starim naočalama, čime se eliminira razdoblje prilagodbe i jamči najbolja moguća podnošljivost pri nošenju. To ne vrijedi samo ako su vam potrebni novi okviri, već i ako vam je potrebna nova dioptrija. Uživajte u velikom izboru okvira za naočale, od egzotičnih do ekskluzivnih. I ne zaboravite – ako bolje gledate, bolje i izgledate. Ove su leće savršene za sve koji vole mijenjati svoj izgled.

Progresivne leće ZEISS s tehnologijom Precision Superb i FaceFit osiguravaju optimalan vid prilagođavanjem anatomiji lica korisnika.

Različiti temeljni čimbenici utječu na podnošljivost pri nošenju i na kvalitetu progresivnih naočala. Jedan je od njih osiguravanje skladne interakcije okvira, leće i osobe koja ih nosi, a da ni ne spominjemo čimbenike kao što su razmak zjenica (PD), oblik lica i držanje tijela. Ne postoje dvije iste osobe, zbog čega je još važnije uzeti u obzir anatomiju lica korisnika prilikom izrade progresivnih naočala. Kako korisnik gleda kroz naočale? Koliki je razmak zjenica? Kako naočale pristaju na nos? A iza ušiju? Učinkovitost progresivnih naočala dodatno se optimizira zahvaljujući računalno vođenom preciznom prilagođavanju progresivnih leća ZEISS pomoću tehnologije Precision Superb i FaceFit, čime se poboljšava vid pri slabom osvjetljenju i osigurava najbolji mogući trodimenzionalni vid.

Progresivne leće ZEISS s tehnologijom Individual 2, IndividualFit® i Luminance Design®

Najbolje rješenje za sve koji nose progresivne naočale. Progresivne leće ZEISS Individual 2 i IndividualFit® s tehnologijom Luminance Design® savršeno su prilagođene anatomiji i životnom stilu osobe koja ih nosi. Naši hobiji i posao diktiraju kako ćemo gledati u svakodnevnom životu i određuju značajke koje leća treba imati. Sportaš će imati drugačije navike pri gledanju od arhitekta ili policajca, na primjer. Tehnologija IndividualFit® društva ZEISS uzima to u obzir te također uključuje sve prethodno navedene tehnologije u vizualni profil korisnika: s koje udaljenosti najčešće gleda? Prebacuje li korisnik pogled češće između blizine i daljine ili blizine i središnje udaljenosti?

Povrh toga, količina svjetlosti mijenja se tijekom dana, a sukladno tome mijenja se i veličina naših zjenica. Tehnologija Luminance Design® uzima u obzir različite promjere zjenica jer se ona mijenja ovisno o svjetlosti. Osim jasnoće, to povećava i kontrast te smanjuje uobičajena izobličenja duž ruba koja su uobičajena za tradicionalne progresivne leće. Rezultat je najbolji mogući dizajn progresivnih leća zahvaljujući najsuvremenijoj tehnologiji i detaljnom savjetovanju s vašim optičarom, uključujući izvanredan vid noću i nenadmašnu ugodu pri gledanju tijekom dana.

Dodatne mogućnosti

Pretvorite svoje progresivne naočale u sunčane naočale koje sadrže zaštitu od odsjaja i UV zračenja. Savršene za ljeto.

Leće za sunčane naočale

Jedna leća za sve aktivnosti na otvorenom.

Naočale za svaku priliku: progresivne leće sa samozatamnjujućim lećama. Od jasnog do zatamnjenog stanja u rekordnom vremenu.

Progresivne leće osiguravaju bolji vid noću i pri slabom osvjetljenju, kao i povećani kontrast i percepciju boja na dnevnom svjetlu.

Leće ZEISS i.Scription

Bolji i jasniji vid sa pojačanim kontrastom –čak i noću.

Progresivne leće s posebno optimiziranim zonama vida za veću sigurnost i udobnost tijekom vožnje.

Leće DriveSafe

Za sigurnu i mirnu vožnju do odredišta.

Progresivne leće za sportaše – savršena zaštita i optimalan vid, čak i u perifernim zonama, zahvaljujući ovim zakrivljenim sportskim naočalama.

Sunglass lenses for sports

Najbolji vid s modernim zaobljenim i sunčanim naočalama

Moj profil vida Utvrdite vaše osobne vidne navike i pronađite individualiziranu leću za vas.
Pronađi ZEISS optičara u blizini