Sprej AntiFOG

Učinkovito, povoljno i praktično rješenje za sprječavanje zamagljivanja naočalnih leća.

Sve osobe koje nose naočale znaju koliko je naporno kada vam se leće zamagle, npr. kada uđete s hladnoće u zagrijanu prostoriju ili kada želite uživati u toplom napitku, kuhati, baviti se sportom ili raditi sa zaštitnim naočalama. Asortiman proizvoda za čišćenje leća društva ZEISS sada uključuje novi, jedinstveni sprej za njegu. Sprej ZEISS AntiFOG jednostavno je i isplativo rješenje koje sprječava zamagljivanje leća do 72 sata.

Prednosti za vas

Uživajte u kristalno čistom vidu, čak i u vrlo vlažnim uvjetima: ZEISS AntiFOG.

Zamagljene naočale naporan su problem svima koji nose naočale i za njega jako dugo nije bilo rješenja – sve do sada. ZEISS AntiFOG sprej je koji se, u kombinaciji s odgovarajućom krpicom, može brzo nanijeti na obje strane leće. Rezultat: leća se ne zamagljuje do 72 sata bez narušavanja optičke kvalitete.

Upotreba spreja AntiFOG

Kako bi se osiguralo optimalno djelovanje spreja ZEISS AntiFOG, leće bi se prvo trebale očistiti posebnom maramicom za čišćenje leća ZEISS. Navlažite krpicu tako da jednom ili dva puta pritisnete sprej ZEISS AntiFOG i obilno nanesite s obje strane leće dok se površina potpuno ne osuši.

Sprej ZEISS AntiFOG na lećama ostavlja tanak sloj koji je usporediv s privremenim dodatnim zaštitnim slojem. Zbog toga sitne, kondenzirane kapljice vode neće prianjati za površinu leće. Zahvaljujući krpici, ovaj je postupak brz, nježan i ne oštećuje zaštitni sloj leće. Ako trebate ponovno očistiti leće – nakon najviše 72 sata – preporučuje se da ponovite ovaj postupak sa sprejem ZEISS AntiFOG kako biste osigurali optimalnu zaštitu protiv zamagljenih leća.

Ovaj se proizvod bez problema može upotrebljavati sa zaštitnim naočalama za snijeg sa zaštitnim slojem, sunčanim naočalama, štitnicima za kacige, naočalama za skijanje, plivanje i ronjenje, kao i s lećama za naočale za računalo, zaštitne naočale i objektive fotoaparata.

Oprez: Nemojte upotrebljavati ZEISS AntiFOG na kontaktnim lećama i držite ga izvan dohvata djece!

Zašto se naočalne leće zamagljuju?

Vlaga uzrokuje kondenzaciju vode na lećama. Brojne sitne kapljice stvaraju neprozirnu površinu preko leće. Pojedine kapljice stvaraju takozvani kontaktni kut na leći. Što je veći taj kut, to će vaš vid biti mutniji. Uz sprej ZEISS AntiFOG, kapljice vode nailaze na ravan sloj koji onemogućuje nastanak kontaktnog kuta. Kada je kontaktni kut jednak nuli, leće se ne zamagljuju.

Why do spectacle lenses fog up?

Voda se kondenzira na naočalnim lećama. Brojne sitne kapljice stvaraju neprozirnu površinu.

Why do spectacle lenses fog up?
Kapljice na leći stvaraju takozvani kontaktni kut. Što je veći taj kut, to će vaš vid biti mutniji.
The end result: your lenses don't fog up.

Uz ZEISS AntiFOG na vašim lećama, kapljice vode koje padaju na leću nailaze na ravan sloj, zbog čega je kontaktni kut jednak nuli. Krajnji rezultat: vaše se leće ne zamagljuju.

Moj profil vida Utvrdite vaše osobne vidne navike i pronađite individualiziranu leću za vas.
Pronađi ZEISS optičara u blizini