Ugodnije gledanje, veća sigurnost.

Zaštitni slojevi za leće s filtrom plavog svjetla.

Sada!
Potpuna UV zaštita u
Svim prozirnim ZEISS lećama

ZEISS DuraVision BlueProtect. Za osobe koje provode mnogo vremena u zatvorenom i kojima svjetlost koju emitiraju LED žarulje, televizori ili računalni monitori uzrokuje umor ili nelagodu.

DuraVision® BlueProtect ZEISS.

Zaštita od plavog svjetla za vaše oči.

Suvremeni izvori svjetlosti i zasloni emitiraju nesrazmjerno veliku količinu plavog svjetla. Iako je ljudskom tijelu potrebna određena količina plavog svjetla za regulaciju ciklusa spavanja i buđenja, previše „pogrešne” vrste plavog svjetla može predstavljati zdravstveni rizik i uzrokovati bolesti očiju. Leće sa zaštitnim slojem ZEISS DuraVision BlueProtect imaju poseban filtar koji osigurava ugodan vid čak i pri uvjetima visokog intenziteta plavog svjetla.

Nađi optičara

Pronađi ZEISS optičara u blizini

Nađi optičara

Pronađi ZEISS optičara u blizini

Filtrira moguće štetne učinke plavog svjetla.

Pametni telefoni, LED žarulje, televizori, računalni monitori, e-čitači i tableti emitiraju visoku razinu plavog svjetla. Emisija velikih količina plavog svjetla jedan je od uzroka naprezanja očiju pri gledanju u digitalne zaslone. Filtar plavog svjetla zaštitnog sloja DuraVision® BlueProtect smanjuje određene dijelove plavog svjetla. Brojni korisnici naočala sa zaštitnim slojem DuraVision® BlueProtect prijavilo je da osjećaju veću udobnost pri gledanju zahvaljujući ovom sloju.

Uvijek zaštićeni. U zatvorenom i na otvorenom.

Leće za sunčane naočale kao što su samozatamnjujuće leće ZEISS Skylet ili ZEISS PhotoFusion sadrže 100 %-tnu zaštitu od UV zračenja kada ste na otvorenom na suncu. Optimalno pojačanje za zatvorene prostore: DuraVision® BlueProtect. Ovaj zaštitni sloj za leće filtrira plavo svjetlo i s nezatamnjenim lećama.

Ukratko: koji su izvori plavog svjetla?

Plavo-ljubičasto svjetlo dopire do očiju na različite načine. Sastavni je dio sunčeve svjetlosti, ali ga emitiraju i zasloni mobilnih telefona, računalni monitori i televizori, kao i LED i štedne žarulje – i to pri različitom intenzitetu.

In brief: what are the sources of blue light?
Potpuna UV zaštita u svim prozirnim lećama. Cijeli dan. Svaki dan.

UV je uvijek prisutan. Čak i za oblačnih dana. UV zračenje predstavlja rizik za zdravlje oka i okolnog tkiva. Da li koristite zaštitu očiju uvijek kada ste vani? Sada sve ZEISS prozirne leće imaju potpunu UV zaštitu!

Posebne osobine leća filtriraju štetne UV zrake i pružaju trajnu zaštitu.

Samozatamnjujuće leće. Leće s integriranom zaštitom od sunca. Moderne i praktične.

Par naočala za gledanje u svim prilikama: verzija sa samozatamnjujućim lećama funkcionira i kao sunčane naočale. Potamne u nekoliko sekundi i razbistre za samo nekoliko minuta. Naravno, sadrže i 100 %-tnu zaštitu od UV zračenja.

Olakšava očima rad za računalom.

Za bolju koncentraciju, manje naprezanja i bistru glavu.

Na ovog kolegu uvijek možete računati – dostupno i sa zaštitnim slojem DuraVision® BlueProtect: Leće za ured ZEISS posebno su optimizirane za rad za računalom. Olakšavaju prosječan radni dan i omogućuju vam bolji vid.

Spriječite naprezanje očiju s lećama za digitalne uređaje i zaštitnim slojem DuraVision® BlueProtect.

Žarenje ili prekomjeran zamor očiju, glavobolje i bolovi u vratu: česta upotreba pametnog telefona, e-čitača ili tableta dovodi do naprezanja očiju pri gledanju u digitalne uređaje. Leće za digitalne uređaje mogu vam pomoći. Pružit će potporu vašim očima i osigurati ugodnije gledanje kroz posebno optimiziranu zonu za blizinu. U kombinaciji sa zaštitnim slojem DuraVision® BlueProtect sprječavaju naprezanje očiju i omogućuju vam bolji vid.

Pet savjeta za ublažavanje učinka plavog svijetla

Take a moment to look off into the distance regularly

1. Redovito odvojite trenutak i pogledajte u daljinu, posebno kada radite za računalom ili ako često upotrebljavate tablet ili pametni telefon.

Blue light controls our biorhythm.

2. Plavo svjetlo regulira naš bioritam. Ispitivanja su pokazala da je plavo svjetlo posebno važno za regulaciju razine melatonina u ljudskom tijelu, a time i za regulaciju ciklusa spavanja/buđenja i dobrobiti. Zato biste se trebali posavjetovati sa svojim optičarom kako najbolje filtrirati plavo svjetlo.

Too much blue light (e.g. when reading on your tablet) and bright artificial light in the evening are not advisable

3. Previše plavog svjetla (npr. prilikom čitanja na tabletu) i jakog umjetnog svjetla navečer nije poželjno jer može uzrokovati nesanicu. Zapamtite ovo osnovno pravilo: navečer izbjegavajte vrlo jaku svjetlost i boravite na mekom svjetlu. Primjerice, opustite se uz svjetlost svijeća.

Daylight contains a lot of blue light.

4. Dnevno svjetlo sadrži mnogo plavog svjetla. Prema različitim ispitivanjima, produljeno izlaganje plavom svjetlu visoke energije može oštetiti mrežnicu i s vremenom povećati rizik od makularne degeneracije. Najbolje rješenje: leće za sunčane naočale sa 100 %-tnom zaštitom od UVA i UVB zračenja ili samozatamnjujuće leće ZEISS.

Do you suffer from burning eyes in the evening?

5. Osjećate li žarenje u očima navečer? Imate li glavobolje ili bolove u vratu ili leđima? Možda je uzrok naprezanje očiju pri gledanju u digitalne uređaje. Trebali biste otići na pregled očiju kod optičara društva ZEISS.

Povezani proizvodi

Moj profil vida Utvrdite vaše osobne vidne navike i pronađite individualiziranu leću za vas.
Pronađi ZEISS optičara u blizini