Leće s tehnologijom i.Scription®

Još više jasnoće, kontrasta i oštrine za vaše oči

„Navečer sam slijep kao šišmiš”, reći će mnogi, a da ne promisle uistinu o tome. Noću, u zoru ili u sumrak mnoge osobe ne vide dobro kao tijekom dana zbog raširenih zjenica. Međutim, tradicionalne subjektivne metode određivanja refrakcije obično se izvršavaju pri jakom osvjetljenju dok su zjenice sužene. Samo objektivne metode određivanja refrakcije koje omogućuje tehnologija Wavefront u okviru tehnologije i.Profiler®plus društva ZEISS može mjeriti kvalitetu vida dok su zjenice sužene. To optičaru omogućuje da za vas analizira profil pojedinačnog oka i naruči leće s tehnologijom ZEISS i.Scription®. One neće samo poboljšati slab vid noću i u sumrak, već isto tako mogu povećati kontrast i jasnoću vašeg vida.

Prednosti za vas

Nova generacija optimizacije leće

  • Upotreba tehnologije Wavefront omogućuje mjerenje svih odstupanja vaših očiju (kao i značajnijih odstupanja).
  • Upotreba tehnologije Wavefront omogućuje mjerenje svih odstupanja vaših očiju (kao i značajnijih odstupanja).
  • Rezultat: pojačani kontrast i izvanredna dubina vidnog polja.
  • Dodatna sigurnost pri uvjetima nepovoljnog osvjetljenja još je jedna mogućnost.
     

Inovativna tehnologija za bolji vid noću i u sumrak

Gledanje noću i u sumrak posebno je izazovno za naše oči. Tijekom noćne vožnje naše se oči suočavaju s više odsjaja, primjerice od vozila iz suprotnog smjera. Mnogi imaju poteškoća s vožnjom noću.

Jeste li znali da vam se može pogoršati vid kada vozite noću s raširenim zjenicama? Objektivnim metodama određivanja refrakcije moguće je odrediti kvalitetu vida noću, što omogućuje optimizaciju vaših leća pomoću tehnologije i.Scription.

Leća optimizirana tehnologijom i.Scription® može poboljšati vaš vid noću

How you see with traditional lenses How you see with i.Scription®
Kako vidite s tradicionalnim lećama
Kako vidite s lećama i.Scription®

Savršeni par: i.Profiler®plus i i.Scription® društva ZEISS

Subjektivne metode određivanja refrakcije, što su postupci koje optičar provodi za utvrđivanje dioptrije, obično se provode pri dnevnom svjetlu. Pacijenti moraju igrati aktivnu ulogu i opisivati sve što vide s različitim probnim lećama. Njihove su zjenice sužene zbog dnevnog svjetla. Drugim riječima, mjeri se samo pacijentov vid na danjem svjetlu.

Međutim, mjerenje pomoću sustava i.Profilerplus u potpunosti je objektivno. Pacijent vrlo kratko treba gledati u mjerni sustav. U nekoliko sekundi tehnologija Wavefront analizira 1500 mjernih točaka i mapira mrežnice oba oka. To optičaru omogućuje da analizira vaš potencijal vida noću s proširenim zjenicama.

U proizvodnji leće uzima se u obzir svih 1500 pojedinačnih mjerenja, zajedno s vrijednostima izmjerenima subjektivnim metodama određivanja refrakcije. Tada se mogu proizvesti individualizirane leće s tehnologijom i.Scription koje mogu znatno poboljšati ne samo vid noću, već i percepciju kontrasta i boja.

Objektivne metode određivanja refrakcije uz i.Profiler®
Objektivne metode određivanja refrakcije uz i.Profiler®
Moj profil vida Utvrdite vaše osobne vidne navike i pronađite individualiziranu leću za vas.
Pronađi ZEISS optičara u blizini