Leće za digitalne uređaje

– savršene naočale za cijeli dan za životni stil okružen digitalnim uređajima.

Usredotočenost na moderan život. Leće za digitalne uređaje ZEISS omogućit će vam u potpunosti nov pogled na pametni telefon, tablet ili televizor. Savršeno prilagođene upotrebi digitalnih uređaja. Vaše oči bit će vam zahvalne.

Leće za digitalne uređaje ZEISS.

Rješenje za naprezanje očiju uz digitalne uređaje.

U pametne telefone, tablete ili televizore gledamo u prosjeku gotovo pet sati na dan, a u mobitele pogledamo gotovo 80 puta dnevno! Ove će brojke u budućnosti samo rasti. Mala veličina slova i neprestano prebacivanje fokusa gledanja s predmeta na maloj udaljenosti na one na većoj udaljenosti zahtijeva velik napor naših očiju. Od dobi od 30 godina nadalje to može dovesti do naprezanja očiju pri gledanju u digitalne uređaje ili, kako to još stručnjaci nazivaju, sindroma računalnog vida. Leće za digitalne uređaje ZEISS savršeno su rješenje jer omogućuju brzo i ugodno fokusiranje zahvaljujući posebno optimiziranoj zoni za blizinu – bez obzira na to gdje gledate. Ove leće nisu idealne samo za gledanje u digitalne uređaje, već i za čitanje knjiga i časopisa.

Nađi optičara

Pronađi ZEISS optičara u blizini

Nađi optičara

Pronađi ZEISS optičara u blizini

Svijet u pikselima – izazov za vaše oči.

Sve češća upotreba pametnih telefona, navigacijskih uređaja, e-čitača i tableta također mijenja naše navike pri gledanju: naše oči moraju se naviknuti na nov raspon pogleda na blizinu kako bi se prilagodile na kraću udaljenost na kojoj držimo digitalne uređaje u usporedbi s novinama ili knjigom. Ti uređaji također zahtijevaju da pogled neprestano prebacujemo na različite udaljenosti. Ovakve situacije zahtijevaju mnogo, a često i previše od naših očiju: zbog toga sve više ljudi postaje kratkovidno ili se žali na probleme s očima ili općim zdravljem.

Kako digitalna tehnologija uzrokuje naprezanje očiju?

Upotreba digitalne tehnologije od naših očiju zahtijeva mnogo napora. U samo djeliću sekunde pogled se mora kretati od manjih do većih udaljenosti: od gledanja nečega u daljini do malih zaslona, sićušnih slova i zbijenih informacija, a zatim opet natrag. To iznimno napreže cilijarni mišić, a leća oka mora se neprestano prilagođavati kako bi osigurala da je ono što vidimo jasno fokusirano. Glavobolja i napetost u vratu, žarenje ili zamor očiju mogu biti rezultat toga, osobito u starijoj dobi. U Njemačkoj, na primjer, 50 posto stanovništva pati od jednog ili više od tih simptoma, tj. od vizualnog stresa.

Relaxed, comfortable vision. With lenses for the digital world.

Opušten, ugodan vid. S lećama za digitalni svijet.

Leće za digitalne uređaje ZEISS precizno su namijenjene upotrebi digitalnih uređaja kao što su e-čitači ili pametni telefoni. Posebna optimizacija zone za blizinu uzima u obzir tipične kretnje očiju i manje udaljenosti za čitanje koju zahtijevaju ti uređaji. Ovaj dizajn optimalno podupire cilijarni mišić i time olakšava korisniku da usredotoči vid na kratke i daleke udaljenosti. To može pomoći u sprječavanju simptoma umora. Idealne naočale za svakodnevnu upotrebu, a ne samo za pripadnike digitalne generacije.

Pravo rješenje za sve.

Leće za digitalne uređaje, leće za ured i progresivne leće – po čemu se razlikuju?

Spremne na sve izazove. Iako su leće za digitalne uređaje ZEISS posebno optimizirane za gledanje na blizu i prikladne su za cjelodnevnu upotrebu, leće za ured ZEISS osmišljene su kao dodatni par naočala za osobe koje primjećuju probleme s vidom kada gledaju na srednje i male udaljenosti, što je, na primjer, tipični opseg vida potreban u uredu. S druge strane, progresivne leće ZEISS nude individualizirani dizajn za jasan i fokusiran vid za blizinu, daljinu i sve između toga.

Estetski tanke, izuzetno lagane, s beskompromisnim dizajnom.

Nije važno jesu li izrađene od organskih ili mineralnih materijala: najsuvremenije metode proizvodnje omogućuju izradu nevjerojatno tankih i laganih leća, čak i za velike dioptrije i posebna oštećenja vida. Nećete niti primijetiti da ih nosite.

1082827998
Jasan i ugodan vid cijeli dan bez osjetnog naprezanja očiju. Prihvati izazove današnjice s lećama ZEISS SmartLife.
Jasan i ugodan vid cijeli dan bez osjetnog naprezanja očiju. Prihvati izazove današnjice s lećama ZEISS SmartLife.

Dodatna udobnost pri gledanju na umjetnom svjetlu. Recite ne umoru očiju i naprezanju pri gledanju.

Bez obzira na to radi li se o pametnom telefonu, LED svjetlu, monitoru, televizoru, tabletu ili e-čitaču: suvremeni izvori svjetlosti emitiraju više plave svjetlosti nego ikada prije. Plavo svjetlo može biti opasno, a mnogima je neugodno i stresno za oči. Isto tako, negativno utječe na naš bioritam. Poseban filtar plavog svjetla u leći može vam pružiti ugodniji vid.

Ogrebotine i prljavština nemaju šanse. Izdržljivije nego ikad.

Visokoučinkoviti zaštitni slojevi čine vaše leće izrazito otpornima na ogrebotine ili čestice prašine. Prednost: vaše leće dulje odbijaju prljavštinu, što znatno olakšava čišćenje. Gledajte i izgledajte bolje – djelomično zahvaljujući najnovijem antirefleksnom sloju.

Tvrdoća

Antireflektivnost

Čišćenje

Leće za digitalne uređaje kao sunčane naočale.

Sve što vam treba za ljeto.

Svaki par naočala može se pretvoriti u sunčane naočale po vašem izboru koje nude potpunu zaštitu od UV zračenja i optimalan vid u jednoj leći. Ove leće dolaze sa svim značajkama koje biste i očekivali: poboljšana percepcija kontrasta, manje odsjaja i antirefleksni sloj. Ukratko: beskompromisna izvrsnost.

Samozatamnjujuće leće. Leće s integriranom zaštitom od sunca. Moderne i praktične.

Par naočala za gledanje u svim prilikama: verzija sa samozatamnjujućim lećama funkcionira i kao sunčane naočale. Potamne u nekoliko sekundi i razbistre za samo nekoliko minuta. Naravno, sadrže i 100 %-tnu zaštitu od UV zračenja.

Pet savjeta za sprječavanje naprezanja očiju pri gledanju u digitalne uređaje

Make sure you relax your eyes regularly over the course of the day

1. Nemojte zaboraviti redovito dopustiti očima da se odmore tijekom dana. Najbolje bi bilo svakih sat vremena na otprilike pet minuta gledati u daljinu, bez fokusiranja..

Ask your optician for advice on digital eyestrain

2. Zatražite savjet od svojeg optičara. Pregledat će vaše oči i provjeriti imate li ikakve simptome.

Ideally, you should combine your eye stress test with a regular eye examination.

3. Najbolje bi bilo da prilikom redovitog pregleda vida obavite i test naprezanja očiju. To biste trebali napraviti svake dvije godine kako biste mogli uživati u dobrom vidu, a samim time i u boljoj kvaliteti života.

Some people find that this blue light makes them feel tired and uncomfortable. The remedy may be the appropriate lens coating.

4. Ovih smo dana izloženi plavom svjetlu više nego ikad prije zbog stalne upotrebe modernih zaslona. Radite li dugo za računalom, pametnim telefonom ili tabletom svaki dan? Nekim osobama plavo svjetlo uzrokuje umor i nelagodu. Rješenje može biti odgovarajući zaštitni sloj leće.

Perfect lens centration by your optician are an absolute must.

5. Ako se odlučite za leće za digitalne uređaje ZEISS, morate se detaljno posavjetovati o lećama, okvirima te savršenom centriranju leća sa svojim optičarom.

Povezani proizvodi

Moj profil vida Utvrdite vaše osobne vidne navike i pronađite individualiziranu leću za vas.
Pronađi ZEISS optičara u blizini