Leće za digitalne uređaje

Zaustavite naprezanje očiju pri gledanju u digitalne uređaje!

Tko bi rekao? Ispada da u prosjeku pametni telefon ili drugi mobilni uređaj pogledamo i do 80 puta dnevno! Brzo prebacivanje fokusa od bližih prema daljim predmetima i obratno predstavlja nevjerojatan izazov za naše oči. To često primijetimo tek navečer, u obliku zamora i žarenja očiju, napetosti mišića ili čak glavobolje. Naše oči neprestano rade i brzo se prilagođavaju na sve udaljenosti do određene dobi. Nažalost, sposobnost naših očiju da se „prilagode”, prebace fokus između različitih udaljenosti, polako se pogoršava od 30. godine nadalje. To često prolazi nezapaženo. Zato posebne leće ZEISS mogu pomoći smanjiti naprezanje očiju.

Prednosti za vas

Leće za digitalne uređaje ZEISS pomažu smanjiti opterećenje i naprezanje uslijed stalne upotrebe pametnih telefona i drugih digitalnih uređaja.

  • To vam omogućuje opuštene i svježe oči tijekom cijelog dana, čak i nakon dugog dana rada s pametnim telefonom ili tabletom.
  • Gledajte bez naprezanja, čak i kada morate brzo prebaciti fokus s blizine na daljinu i obratno.
  • Odlična podnošljivost pri nošenju, uz istu 100 %-tno jamstvo društva ZEISS.
  • Leće za digitalne uređaje ZEISS možete nositi cijeli dan.

Kome mogu pomoći leće za digitalne uređaje?

Sve više stvari radimo digitalno. Upotreba pametnih telefona, tableta i računala više od pet sati dnevno predstavlja pravi maraton za naše oči.

Patite li i vi od simptoma u nastavku:

Umorne uči

Ukočen vrat

Glavobolje

Kako digitalna tehnologija uzrokuje naprezanje očiju?

Što se češće služimo digitalnim uređajima, posebno pametnim telefonima, i što ih dulje upotrebljavamo, češće nam oči skaču naprijed i nazad između blizine i daljine. Cilijarni mišić unutar oka neprestano izoštrava naš vid. Kako starimo, s vremenom prestaje raditi onako kako bi trebao. Tada počinjemo primjećivati da nam se oči umaraju. Navečer možemo primijetiti koliko se oči osjećaju opterećeno i umorno.

Nije lako odmah utvrditi povezanost između simptoma poput glavobolje, bolova u vratu i premorenih očiju te naše upotrebe digitalnih uređaja, a nikada ne bismo pomislili da bi digitalni uređaji mogli uzrokovati zamagljeni vid. No to sve mogu biti prvi znakovi „sindroma računalnog vida”. Nažalost, sposobnost naših očiju da se „prilagode”, prebace fokus između različitih udaljenosti, polako se pogoršava od 30. godine nadalje.

Leće za digitalne uređaje ZEISS podupiru rad cilijarnog mišića u unutarnjem oku. Ističu se jer pokrivaju širok opseg vida na daljinu te ciljano podupiru rad očiju pri gledanju digitalnih uređaja. Možete ih nositi cijeli dan, a jednako su prikladne za osobe koje prvi put nose naočale, kao i za one koje ih nose već dugo.

Kako leće za digitalne uređaje pomažu vašem vidu

Moj profil vida Utvrdite vaše osobne vidne navike i pronađite individualiziranu leću za vas.
Pronađi ZEISS optičara u blizini