Polarizirane leće za sunčane naočale.

Ugodan vid bez ometajućih odsjaja.

Kako djeluju polarizirane leće na sunčanim naočalama?

Ove naočale obvezne su za skijaše i ljubitelje vodenih sportova, ali pomažu i svima koji nose naočale da uživaju u boljem pogledu: to su leće za sunčane naočale s polarizacijskim filtrom. Poseban zaštitni sloj smanjuje naporne odsjaje svjetlosti, primjerice kada sunčeva svjetlost padne na vlažnu cestu, snijeg, vodu ili metalne površine. Istovremeno posebna boja poboljšava kontrast i percepciju boje.

Rezultat: manje napornih odsjaja na leći, što vam omogućuje posebno jasan i ugodan vid – čak i na jakoj sunčevoj svjetlosti. Ova dodatna značajka korisna je ne samo ako su vaše oči osjetljive na blještavilo, već i tijekom vožnje, kada provodite vrijeme na plaži, kada se bavite sportom ili obavljate druge svakodnevne aktivnosti – polarizirane leće za sunčane naočale osiguravaju znatno veću ugodnost pri gledanju. I, naravno, leće za sunčane naočale s polarizacijskim filtrom ZEISS nude 100 %-tnu zaštitu od UVA i UVB zračenja.

Evo kako djeluje polarizacija.

Prirodno svjetlo putuje u svim smjerovima. Stoga se kategorizira kao nepolarizirano. Kada svjetlosne zrake dođu u dodir s reflektirajućom površinom, npr. kada padnu na vodu, snijeg, mokru cestu ili naočalnu leću, reflektiraju se natrag i preusmjeravaju u određenom smjeru. Drugim riječima, ta je svjetlost polarizirana.

Većina te svjetlosti okomito je polarizirana odnosno usmjerena. Međutim, polarizacijski filtar u naočalnoj leći okomito se poravnava i tako blokira reflektirano svjetlo, gotovo potpuno uklanjajući odsjaj s vode, mokre ceste ili snijega.

Without Polarisation Filter With Polarisation Filter
Bez polarizacijskog filtra
S polarizacijskim filtrom

Povezani proizvodi

Moj profil vida Utvrdite vaše osobne vidne navike i pronađite individualiziranu leću za vas.
Pronađi ZEISS optičara u blizini