Potpuna zaštita od UV zračenja za prozirne leće.

Leće ZEISS s tehnologijom UVProtect

Ultraljubičasto (UV) zračenje uvijek je tu. Tijekom cijele godine, cijeli dan, bez obzira na godišnje doba, u sunčanim ili čak oblačnim uvjetima kada izloženost UV zračenju može doseći 70 – 75 % na razini tla. UV zračenje zapravo ima nekoliko korisnih učinaka za nas, uključujući proizvodnju vitamina D uslijed izlaganja kože. Također potiče proizvodnju melanina, vlastite zaštite vašeg tijela od opeklina koja omogućuje preplanuli ten.

Međutim, ako je vaša nezaštićena koža izložena UV zračenju dulje vrijeme, to može uzrokovati oštećenja poput fotostarenja, bora, a u težim slučajevima i raka kože.

UV kamera otkriva ono što je nevidljivo golim okom.
Photograph taken with a normal camera.

Fotografija snimljena normalnim fotoaparatom.

Photograph taken with a UV camera, showing skin damage due to UV exposure.

Fotografija snimljena UV kamerom koja pokazuje oštećenje kože uslijed izlaganja UV zračenju.

Nemojte riskirati zdravlje svojih očiju

Za zaštitu kože nanosimo kremu za sunčanje, ali nemamo baš mnogo opcija kada je riječ o zaštiti očiju od štetnih UV zraka. Često se zaboravlja da su UV zrake štetne i za naše dugoročno zdravlje očiju te da mogu naštetiti području oko očiju. Nažalost, samo 1 od 5 leća u potpunosti blokira UV zračenje do 400 nm. To znači da preostale 4 od 5 leća ne blokiraju ili tek malo blokiraju UV zračenje. Zbog toga se UV zrake prenose kroz leću i mogu naštetiti vašim očima i koži.

Ovaj nedostatak zaštite može dovesti do štetnih bolesti očiju i ubrzanog starenja tkiva oko očiju, kao što su:

Fotokeratitis

Opeklina rožnice uzrokovana prekomjernom izloženošću
UV sunčanim zrakama.

Fotostarenje i promjena DNK-a kože

83996997

Fotostarenje kapaka čini kožu debljom i dovodi do nastanka istaknutih bora. Čak 5 – 10 % karcinoma kože javlja se na kapcima.1

Mrena

Zamućenje koje se razvija u kristalnoj leći oka, često kao posljedica pretjeranog izlaganja UV zračenju. Započinje smanjenom percepcijom kontrasta i gubitkom vidne oštrine, a u posljednjoj fazi dovodi do sljepoće. Može se izliječiti samo kirurškim zahvatom i zamjenom leće.2 Prema Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji (SZO) UV zračenje uzrokuje otprilike 20 % svih mrena.3

48 % slučajeva
sljepoće diljem svijeta
uzrokuju mrene²

Tehnologija ZEISS UVProtect za sve prozirne leće ZEISS

Preporučuje se zaštita od štetnih UV zraka do 400 nm. Zato je ZEISS stvorio novi standard njege ugrađivanjem potpune zaštite od UV zračenja u sve prozirne plastične leće ZEISS od ove godine.

Učinak je jasnije vidljiv putem UV kamere: prozirne leće ZEISS s tehnologijom UVProtect izgledaju tamno poput sunčanih naočala jer leća potpuno blokira UV zrake.

Tehnologija UVProtect nadilazi prihvaćene standarde i omogućuje još višu razinu zaštite od UV zračenja, što prozirnim lećama ZEISS omogućuje da blokiraju štetne UV zrake do 400 nm, a to je isti standard zaštite od UV zračenja koji pružaju i vrhunske zaštitne naočale.

ZEISS obećanje

Potpuna zaštita
od UV zračenja

UV rays up to 400nm are blocked by the lens.

Leća blokira UV zrake do 400 nm.

Potpuna zaštita očiju i okolne kože od UV zračenja.

Clear, all-day spectacle lenses offer the same UV protection as premium sunglasses.

Prozirne naočalne leće za cijeli dan nude istu zaštitu od UV zračenja kao i vrhunske sunčane naočale.

Moj profil vida Utvrdite vaše osobne vidne navike i pronađite individualiziranu leću za vas.
Pronađi ZEISS optičara u blizini