Zaštitni slojevi za naočalne leće

– Izgledajte sjajno i uživajte u ugodnom vidu.

Sada!
Potpuna UV zaštita u svim prozirnim lećama

Visoka tehnologija za vaše oči. Zaštitni slojevi za leće pomažu vam da iskusite što ugodniji vid te olakšavaju njegu leća i štite naočale od ogrebotina. Uz pravi zaštitni sloj, organske leće postat će istinski svestrane.

Zaštitni sloj za leće DuraVision® Premium ZEISS.

Za optimalan vid i maksimalnu udobnost.

Profesionalni zaštitni sloj za leće nudi mnoge prednosti. Ojačava površinu leće, što je čini otpornijom na oštećenja, smanjuje odsjaje svjetla na površini, čini leću otpornijom na prljavštinu te olakšava postupak čišćenja. Zaštitni sloj za leće DuraVision® Premium društva ZEISS sadrži sve ove značajke u jednom, prvoklasnom zaštitnom sloju leće koji zadovoljava i najzahtjevnije standarde.

Nađi optičara

Pronađi ZEISS optičara u blizini

Nađi optičara

Pronađi ZEISS optičara u blizini

Najbolja zaštita od ogrebotina. Izdržljiviji nego ikad.

Najučinkovitiji zaštitni sloj za leće koji je ikada izrađen u društvu ZEISS i najbolja zaštita od ogrebotina. Jamči dugotrajnu udobnost pri gledanju i izvanrednu vidljivost te produljuje vijek samih naočala.

protection against scratches protection against scratches

Tri puta otporniji zahvaljujući ionskoj tehnologiji.

Znanost na djelu. Tijekom procesa proizvodnje premium zaštitnog sloja DuraVision®, leće se oblažu posebnim ionima. Na taj se način optimalno komprimiraju pojedinačni slojevi, što osigurava izvanrednu tvrdoću leća i čini ih do tri puta otpornijima od organskih leća sa standardnim zaštitnim slojevima ZEISS i 35 % čvršćima od naših naočalnih leća s antirefleksnim slojem. Tu je i dodatna prednost: posebno glatka, tvrda površina znači da je leća otpornija na prljavštinu i znatno se lakše čisti.

Gledajte i izgledajte bolje. Uz savršen antirefleksni sloj.

Za leće je potreban antirefleksni sloj kako bi osigurale jasan i neometan vid. Odsjaji svjetlosti – koje primjerice uzrokuju reflektirajuće površine, svjetiljke, mokre ceste ili noćni promet – svedeni su na najmanju mjeru, a leće ostaju prirodno bistre. To korisniku povećava udobnost i čini naočale estetski privlačnijima svima koji gledaju u vas: leće s premium zaštitnim slojem DuraVision® društva ZEISS omogućuju 20 % manje odsjaja i na prednjoj i na stražnjoj površini.* Na taj način vaše oči izgledaju prirodno – bez ometajućih odsjaja – unutra ili vani, danju ili noću.

* U usporedbi s naočalnim lećama ZEISS sa standardnim antirefleksnim slojem sa zelenim rezidualnim odrazom.

perfect anti-reflective coating perfect anti-reflective coating

Bez napornih odsjaja. Jednostavno rečeno – samo jasan vid.

Tradicionalne antirefleksne leće još uvijek imaju zeleni rezidualni odsjaj koji nastane tijekom proizvodnog procesa. Međutim, zeleno svjetlo ne smanjuje odsjaj na najbolji način: manje svjetlosti prolazi kroz leću, što dovodi do više odsjaja na površini. Leće s premium zaštitnim slojevima DuraVision® imaju plavi rezidualni odsjaj koji proizlazi iz znatno naprednijeg postupka koji se primjenjuje za uklanjanje odsjaja. Time se povećava prijenos i smanjuje površinski odsjaj, što leće čini još jasnijima – gotovo kao da su nevidljive – i potpuno uklanja odsjaj.

Otporne na prašinu i vodu, manje osjetljive na prljavštinu i lakše za čišćenje.

Trajno jasan vid. Izrazito gladak sloj Clean Coat otporan je na prljavštinu i vodu, a antistatički sloj sprječava stvaranje prašine i nakupljanje dlačica, što leću dulje održava čistom i znatno olakšava čišćenje.

Dust- and water-repellent Dust- and water-repellent
Potpuna UV zaštita u svim prozirnim lećama. Cijeli dan. Svaki dan.

UV je uvijek prisutan. Čak i za oblačnih dana. UV zračenje predstavlja rizik za zdravlje oka i okolnog tkiva. Da li koristite zaštitu očiju uvijek kada ste vani? Sada sve ZEISS prozirne leće imaju potpunu UV zaštitu!

Posebne osobine leća filtriraju štetne UV zrake i pružaju trajnu zaštitu.

Kratki adaptacijski period, izvrsna bistrina. Nećete ni primjetiti da nosite naočale.

Bez obzira radi li se o pametnom telefonu, LED žaruljama, televizorima, tabletima ili e-čitaćima, moderna svjetla emitiraju više plavog svjetla nego ikad. Mnogim ljudima je to svjetlo neugodno i stresno jer utječe na naš bioritam i čak može biti opasno za naše oči. Filter plavog svjetla u naočalama može vam pružiti udobniji vid.

Manje napornog odsjaja u vožnji zahvaljujući posebnom zaštitnom sloju za leće – uživajte u većoj sigurnosti noću.

To je vjerojatno najvažnija sigurnosna značajka u vašem automobilu. Leće sa zaštitnim slojem DuraVision® DriveSafe smanjuju ometajući odsjaj, posebno od izuzetno jarkih prednjih svjetala u noćnoj vožnji. To smanjuje rizik od nesreće, a ne utječe na prikladnost leća za vožnju – svjetla semafora i dalje se prirodno percipiraju.

Less irritating glare when driving thanks to a special lens coating – enjoy greater safety at night.
A stunning look with greater comfort – also for sunglasses.

Besprijekoran izgled uz još veću udobnost, dostupan i za sunčane naočale.

zgledaju moderno i nude izvrstan, ugodan vid: leće za sunčane naočale sa zaštitnim slojem DuraVision® Mirror smanjuju naporne rezidualne odsjaje zahvaljujući posebnom zaštitnom sloju na stražnjoj površini leće te sadrže zrcalni sloj koji je dostupan i u najmodernijim bojama.

Pet savjeta za dulji životni vijek vaših naočala

If you've started having trouble with your vision, get in touch with your optician immediately.

1. Pri odabiru zaštitnog sloja za leće ništa ne prepuštajte slučaju. Zatražite od optičara da vam detaljno objasni koje su prednosti i nedostaci svakog pojedinog zaštitnog sloja.

Select a good lens coating when buying children's glasses, because small scratches and reflections also damage young eyes.

2. Odaberite kvalitetan zaštitni sloj leće kada kupujete naočale za djecu jer čak i male ogrebotine i odsjaji mogu naštetiti mladim očima.

Clean your glasses regularly using good lens cleaning products which don't damage the lens.

3. Redovito čistite svoje naočale kvalitetnim proizvodima za čišćenje leća koji ne oštećuju leću.

It might be convenient, but don't clean your glasses with your sleeve, T-shirt or a tissue. The reason: there are microscopic dust particles which can scratch the lens over time.

4. Možda je to praktično, no nemojte čistiti naočale rukavom, majicom ili maramicom. Razlog: mikroskopske čestice prašine mogu s vremenom ogrebati leću.

Put your glasses in a case when storing them for the night.

5. Držite naočale u njihovoj kutiji noću kada ih ne nosite. Vaše naočale ne podnose izrazito visoke ili niske temperature. Primjerice, treba izbjegavati vrućinu koja može nastati u zatvorenom automobilu ljeti. Isto vrijedi i za saunu ili grijanje kod kuće.

Povezani proizvodi

Moj profil vida Utvrdite vaše osobne vidne navike i pronađite individualiziranu leću za vas.
Pronađi ZEISS optičara u blizini