Asortiman uredskih leća

Bolji vid za posao i zabavu

Većina korisnika naočala sve više gleda na rad na računalu kao na sastavni dio posla. Ali provođenje većine dana ispred zaslona može dovesti do bolova u vratu, leđima i ramenima. Uzrok tome najčešće su neispravne naočale. Naočale za čitanje i progresivne leće nisu najbolje rješenje za osobe koje provode većinu dana radeći za računalom. Bolji su izbor par naočala za računalo s posebnim lećama ZEISS osmišljenima za upotrebu na radnom mjestu. Ove leće omogućuju veliko vidno polje na blizinu i na srednju udaljenost, pružaju vam neometan pogled na zaslon te istovremeno potiču prirodno držanje i sjedenje. Također ih je moguće optimizirati kako bi pristajale vašim specifičnim zahtjevima.

Prednosti za vas

Pomoćnik skrojen po mjeri!

 • Jasan, oštro fokusiran vid na blizinu i na srednju udaljenost s velikim vidnim poljem.
 • To osigurava opušten, prirodan vid u uredu i pri svim ostalim zadacima koje obavljate na maloj i srednjoj udaljenosti.
 • Najbolje rješenje za udoban položaj tijela i glave koji sprječava naprezanje vrata, leđa i ramena.
 • Ove su leće osmišljene da vam olakšaju gledanje kako na poslu tako i u slobodno vrijeme. Leće ZEISS za upotrebu na radnom mjestu mogu se prilagoditi vašim pojedinačnim potrebama za raspon od male do srednje udaljenosti.

Kako naočale za računalo mogu pomoći?

Držanje glave i tijela u opuštenom položaju od ključne je važnosti

Rad za računalom prisiljava naše oči da se usredotoče na vrlo specifične udaljenosti u rasponu od male do srednje udaljenosti.

Wearing reading glasses for computer work

Nošenje naočala za čitanje tijekom rada na računalu

Naočale za čitanje osmišljene su za jako male udaljenosti koje su još manje od udaljenosti između vaših očiju i računala. Zato kada nosite naočale za čitanje tijekom rada na računalu automatski približavate glavu zaslonu. Zbog toga zauzimate neudoban položaj tijela koji može dovesti do napetosti u vratu i leđima.

Kako to utječe na vaše držanje ispred zaslona:

 • Da biste jasno vidjeli tekst i slike na zaslonu, automatski se naginjete prema naprijed.
 • Na taj način nepotrebno opterećujete vrat i leđa.
Do you wear progressive lenses at work?

Nosite li progresivne leće na poslu?

Osobe koje nose progresivne leće sasvim drugačije gledaju svoj zaslon računala. Budući da progresivne leće imaju različite zone koje vam omogućuju gledanje na svim udaljenostima, ako radite na računalu, morate gledati kroz donji dio leće. Da biste to mogli, morate lagano nagnuti glavu unatrag. Još jednom, takvo neprirodno držanje može dovesti do bolova u vratu i ramenima.

Kako to utječe na vaše držanje ispred zaslona:

 • Podižete glavu da biste vidjeli kroz srednje zone leće.
 • Na taj način opterećujete mišiće u vratu i leđima.
ZEISS Office lenses

Naočale za računalo mogu vam pomoći da se osjećate opuštenije

Jasan vid tijekom cijelog dana za tri različite radne udaljenosti

U pravilu naočale koje su precizno prilagođene vašem načinu rada povećavaju vjerojatnost da ćete sjediti ispred zaslona u ugodnom, opuštenom položaju. Leće ZEISS za upotrebu na radnom mjestu omogućuju veliko vidno polje na maloj udaljenosti. Ono što je najvažnije, također omogućuju dovoljno veliko vidno polje na srednjim udaljenostima kako biste mogli podignuti pogled i razgovarati sa svojim kolegama dok radite na računalu. Optimizirane su za vid u rasponu između pola metra i četiri metra. Nošenje naočala za računalo održava vaše držanje opuštenim jer bez napora možete gledati kroz ispravni dio leće.

ZEISS razumije važnost pojedinačno prilagođenih rješenja za vid. Svatko svoj posao i hobije obavlja na različitim udaljenostima i pod različitim uvjetima, stoga je ZEISS stvorio tri različite vrste leća. Uz stručno prilagođavanje, leće za ured ZEISS mogu se podesiti prema vašim preciznim zahtjevima i potrebama, sve do posljednjeg centimetra.

Naočalne leće ZEISS za posao:
Zahvaljujući prilagođenom dizajnu leća, korisnici mogu uživati u jasnom i oštrom vidu prilagođenom njihovim potrebama na sve tri udaljenosti na radnom mjestu:

 • Udaljenost za čitanje
 • Mala udaljenot
 • Udaljenost u prostoriji


Kako to utječe na vaše držanje ispred zaslona:

 • Vaša glava i vrat ostaju u prirodnom položaju.
 • Savršena udobnost tijekom čitavog dana.

Kako djeluje tehnologija M.I.D. društva ZEISS

Naše potrebe pri gledanju na radnom mjestu mogu se znatno razlikovati od osobe do osobe. Djelomično ovise o vrsti posla koji obavljate. Na primjer, provodite li veliki dio dana u razgovoru s kupcima i kolegama? Ili provodite gotovo čitav dan za računalom? Još jedan ključni čimbenik koji morate uzeti u obzir jest udaljenost između očiju i zaslona. Kako bismo udovoljili različitim pojedinačnim potrebama, ZEISS je razvio tehnologiju maksimalne srednje udaljenosti (engl. Maximum Intermediate Distance, MID). Ona pruža jasan i opušten vid prilagođen svakom pojedincu, u rasponu od optimiziranih naočala za čitanje do progresivnih leća za upotrebu u zatvorenom.

Uvođenjem tehnologije za određivanje maksimalne srednje udaljenosti (MID) za pojedinog korisnika, ZEISS je stvorio leće koje se mogu prilagoditi specifičnim udaljenostima gledanja za svakog pojedinačnog korisnika.

Leće za ured ZEISS dostupne su za tri maksimalne srednje udaljenosti (MID):

 • Za čitanje – leća za ured posebno optimizirana za čitanje koja nudi jasan vid od udaljenosti za čitanje do fiksne maksimalne srednje udaljenosti od 100 cm.
 • Za blizinu – leća za ured posebno optimizirana za male udaljenosti koja nudi jasan vid od udaljenosti za čitanje do fiksne maksimalne srednje udaljenosti od 200 cm.
 • Za prostoriju – progresivna leća posebno optimizirana za udaljenost u prostoriji koja nudi jasan vid od udaljenosti za čitanje do fiksne maksimalne srednje udaljenosti od 400 cm.

Individualizirane leće za upotrebu u uredu i na radnom mjestu ZEISS nude prilagođenu maksimalnu srednju udaljenost koja se može postaviti između 100 i 400 cm kako bi se ispunili specifični zahtjevi svakog korisnika naočala.

ZEISS officelens Portfolio, Entfernungen, Distances
Moj profil vida Utvrdite vaše osobne vidne navike i pronađite individualiziranu leću za vas.
Pronađi ZEISS optičara u blizini