Pravila o upotrebi kolačića

Informacije o korištenju i primjeni kolačića za mrežne usluge (web-mjesta, aplikacije, društvene mreže)

Kolačići, mrežno praćenje i mrežna analitika

ZEISS-ove mrežne usluge koriste kolačiće, piksele i druge slične tehnologije (zajednički nazivane „kolačići” u daljnjem tekstu) kako bi prepoznale vaš preglednik ili uređaj, saznale više o vašim interesima i pružile vam osnovne funkcije i usluge, kao i u druge svrhe.

Prednost je kolačića u tome što vam omogućuju korištenje naših brojnih ponuda (usluga/značajki). Ako ne dopustite korištenje kolačića ili ih na bilo koji način odbijete, neće vam, na primjer, biti omogućeno korištenje različitih aspekata naših mrežnih usluga ili korištenje drugih proizvoda i usluga za koje su potrebni kolačići.

Odobrene treće strane također mogu koristiti kolačiće pri interakciji sa ZEISS-ovim uslugama. Treće strane uključuju tražilice, pružatelje usluga mjerenja i analize, mreže društvenih medija i tvrtke za oglašavanje. Treće strane koriste kolačiće za pružanje sadržaja, uključujući oglase koji su relevantni za vaše interese, za mjerenje učinkovitosti svojih oglasa i za pružanje usluga u ime tvrtke ZEISS. Za više informacija o trećim stranama koje mogu koristiti kolačiće, molimo pogledajte "Partneri" u odjeljku "Praćenje i tehnologija kolačića".

U određenim slučajevima prikupljeni podaci mogu se koristiti za identifikaciju posjetitelja. Prikupljeni podaci koriste se za poboljšanje ponude ili ciljanje korisnika. IP adrese obično se skraćuju ili se obrađuju samo u anonimnom obliku.

Ovisno o njihovoj funkciji i svrsi, kolačići se mogu grupirati u različite kategorije: strogo neophodni kolačići, funkcionalni kolačići, kolačići izvedbe ili analitički kolačići, kolačići za marketinške svrhe te kolačići društvenih medija.

Neophodni kolačići
Neophodni su kolačići nužni kako biste mogli kretati web-mjestom i koristiti njegove značajke. Bez ovih kolačića funkcionalnost web-mjesta ne može se jamčiti. To znači da se određene radnje koje korisnik izvršava (npr. unos teksta, opcije konfiguracije) ne pohranjuju dok korisnik prelazi na druge stranice na web-mjestu.

Funkcionalni kolačići
Funkcionalni kolačići omogućuju web-mjestu da pohrani informacije koje je pružio korisnik (npr. korisničko ime, odabir jezika, trenutačna lokacija) kako bi se poboljšalo korisnikovo iskustvo pregledavanja i prilagodila funkcionalnost web-mjesta. Na primjer, web-mjesto može pružiti korisniku lokalne informacije o cijenama ako se kolačić koristi za pohranu regije u kojoj se korisnik nalazi. Funkcionalni kolačići također se koriste za provođenje naredbi poput reprodukcije videozapisa. Ovi kolačići prikupljaju podatke u anonimnom obliku i ne mogu se koristiti za praćenje korištenja drugih web-mjesta.

Kolačići izvedbe
Kolačići izvedbe prikupljaju informacije o načinu korištenja web-mjesta (npr. informacije o stranicama koje posjetitelj najčešće posjećuje i je li korisnik primio poruke o pogreškama). Ovi kolačići ne pohranjuju nikakve informacije koje bi se mogle koristiti za identifikaciju korisnika. Prikupljene se informacije objedinjuju i anonimiziraju. Ovi se kolačići koriste isključivo za poboljšanje performansi web-mjesta, a time i iskustva korisnika.

Kolačići za marketinške svrhe
Kolačići za marketinške svrhe koriste se za upoznavanje korisnika s oglašavanjem koje je relevantno za njih i koje je prilagođeno njihovim interesima. Također se koriste za ograničavanje broja pojavljivanja oglasa i mjerenje učinkovitosti oglašavačkih kampanja. Oni bilježe je li korisnik posjetio stranicu ili ne. Te se informacije zatim mogu dijeliti s oglašavačima. Navedeni kolačići koriste se za poboljšanje relevantnosti oglašavanja te su djelomično povezani s funkcionalnošću stranica trećih strana.

Kako ZEISS koristi kolačiće?

Kolačići se koriste za pregledavanje pristupa našim mrežnim uslugama i implementaciju funkcionalnosti namijenjenih društvenim medijima i marketingu. Također prosljeđujemo informacije svojim partnerima u analitičke i marketinške svrhe te svrhe povezane s društvenim mrežama. Naši partneri mogu spojiti te podatke s drugim podacima koje pružite ili drugim podacima koje su prikupili kroz korištenje njihovih usluga. Takvom se korištenju možete usprotiviti u različitoj mjeri. Kako biste to učinli, odaberite svoje osobne postavke.

ZEISS koristi kolačiće na više načina i za sljedeće svrhe:

 • Da vas prepoznamo i potvrdimo vašu autentičnost kada koristite naša web-mjesta ili aplikacije kako bismo vam pružili usluge koje ste zatražili
 • Kako bismo omogućili web-mjesta i aplikacije tvrtke ZEISS koje upotrebljavate
  Za pohranjivanje vaših postavki ili snimanje mjesta na kojem ste prestali koristiti web-mjesto ili aplikaciju tvrtke ZEISS
 • Da bismo mjerili vašu upotrebu web-mjesta i aplikacija tvrtke ZEISS kako bismo ih mogli poboljšati i mijenjati tako da više odgovaraju vašim interesima.
 • Kako bismo bolje razumjeli koji su vaši interesi te kako bismo vam mogli prikazati relevantne informacije kada posjetite web-mjesta tvrtke ZEISS
 • Za omogućavanje sadržaja, uključujući oglase, koji je relevantan za vaše interese na ZEISS-ovim web-mjestima i web-mjestima trećih strana te za generiranje izvješća. To nam omogućuje mjerenje i analizu provedbe naših usluga.
 • Kako bismo spriječili prijevare i unaprijedili sigurnost.
 • Za provedbu istraživanja i dijagnostike kako bismo poboljšali sadržaje, proizvode i usluge.

Osobne preporuke

Koristimo softver za stvaranje korisničkih profila i njihovo ažuriranje. Postupak uključuje korištenje kolačića za praćenje na web-mjestu. Nepoznati posjetitelji bilježe se kao anonimni korisnici.

U nekim slučajevima upotrebljavamo metodu promjene ciljane publike, kojom se posjetitelji našeg web-mjesta označuju tako da im se mogu predstaviti ciljane informacije na drugim web-mjestima. Te se informacije ne mogu koristiti za prepoznavanje pojedinaca i mogu se deaktivirati u bilo kojem trenutku promjenom postavki prikaza ili postavki privatnosti u pregledniku.

U nekim slučajevima koristimo funkciju za ponovni marketing tvrtke Google Inc. Tom se značajkom posjetiteljima web-mjesta prikazuju oglasi povezani s njihovim interesima unutar Googleove oglašavačke mreže. S tom se namjenom kolačić sprema u posjetiteljevu pregledniku, što omogućuje identifikaciju korisnika pri posjetu web-mjestu koje je dio Googleove oglašavačke mreže. Na tim web-mjestima korisniku mogu biti prikazani oglasi povezani sa sadržajem koji je prethodno gledao na drugim web-mjestima koje upotrebljavaju značajku Googleova ponovnog marketinga. Prema Googleu, tijekom tog postupka ne prikupljaju se osobni podaci. Ako ne želite da Google upotrebljava značajku za ponovni marketing, ona se općenito može deaktivirati promjenom postavki u odjeljku http://www.google.com/settings/ads.

Korištenjem značajke Google ponovnog marketinga i značajke „slične publike” možda će vam biti predstavljeno oglašavanje tvrtke ZEISS prilagođeno vašoj osobi i osobnim interesima kada posjetite web-mjesta na Googleovoj takozvanoj „prikazivačkoj mreži”. Također možete deaktivirati kolačiće koji se koriste u ovom postupku u bilo kojem trenutku promjenom postavki prikaza ili postavki privatnosti u pregledniku.

Društvene mreže

Kao primjer, kolačiće društvenih mreža upotrebljavamo za aktiviranje ikona posebnih dodataka za društvene mreže. Time se također omogućava praćenje pristupa društvenim mrežama i pregledavanja sadržaja na našim i drugim web-mjestima od strane operatera društvene mreže.

Ako želite izmijeniti, ograničiti ili se suprotstaviti upotrebi kolačića ili analizi vašeg ponašanja tijekom korištenja mreže ili ako želite povući svoj prigovor, možete promijeniti i upravljati postavkama za svako web-mjesto u većini standardnih preglednika kako slijedi:

 • Chrome: kliknite ikonu lokota pored adresne trake (na stranicama s potvrdom SSL-a) ili ikonu informacija (i).
 • Firefox: kliknite ikonu pored web-adrese. Desno od potvrdnog okvira odaberite „Dodatne informacije”. Upravljanje kolačićima nalazi se pod „Privatnost & sigurnost”.
 • Internet Explorer: kliknite ikonu zupčanika, a zatim idite na „Dodaci” > „Internetske mogućnosti”. Idite na karticu „Privatnost”. Opcije upravljanja kolačićima nalaze se pod „Napredno”.

Pomoću postavki preglednika možete upravljati i kolačićima preglednika za uobičajene web-preglednike. Značajka pomoći većine web-preglednika objašnjava kako možete spriječiti da vaš preglednik prihvaća nove kolačiće, kako vas preglednik može obavijestiti kada primite novi kolačić, kako onemogućiti kolačiće i kada su kolačići istekli. Ako deaktivirate sve kolačiće u pregledniku, ni ZEISS ni treće strane neće prenijeti kolačiće u vaš preglednik. Međutim, ako to učinite, možda ćete morati ručno prilagoditi neke postavke svaki put kada posjetite web-mjesto, a neke značajke i usluge možda neće raditi.

Korištenje posebnih dodataka za društvene mreže

Neka ZEISS-ova web-mjesta imaju sljedeće gumbe za posebne dodatke za druga web-mjesta:

Ti gumbi, ako se prikazuju na web-mjestu, ne uspostavljaju vezu s Facebookovim, Google+, Twitterovim ni sličnim mrežnim poslužiteljima. Kako bi se veza aktivirala, i u svrhu komunikacije s Facebookom, Google+ i Twitterom, morate prvo dozvoliti povezivanje – klikom na gumbe.

Ako ste već prijavljeni na određenu društvenu mrežu, to je moguće izvesti bez otvaranja novog prozora. Budući da se prijenos provodi izravno, ne dobivamo informacije o prenesenim podacima. Prenosi se činjenica da ste pokrenuli određenu stranicu. Ako ste istovremeno prijavljeni na Facebook & Co, te će informacije biti dodijeljene vašem korisničkom računu na društvenoj mreži i time povezane s vama.

Najbolji način za dobivanje informacija o tome kako Facebook, Google+ i Twitter koriste i pohranjuju vaše osobne podatke jest izravno od tih društvenih mreža. Isto tako, putem vašeg pretraživača moguće je blokirati posebne dodatke za društvene mreže koristeći posebne alate.

Adobe Target

Adobe Target koristi kvantitativne metode za bilježenje ponašanja pri korištenju. Ne prikupljamo niti obrađujemo punu IP adresu ni ikoje podatke koji bi mogli identificirati pojedinu osobu. Adobe koristi „kolačiće sesije” i „trajne kolačiće”. Prvi se pohranjuju samo privremeno tijekom vašeg korištenja našeg web-mjesta. „Trajni kolačići” koriste se za bilježenje podataka o posjetiteljima koji opetovano pristupaju našem web-mjestu.

Adobe Target koristimo u svrhu personalizacije samo nakon vašeg prethodne privole. Privolu možete dati u našem Sustavu za upravljanje privolama ili tijekom svojeg prvog posjeta portalu putem natpisa za privolu ili u bilo kojem trenutku u postavkama kolačića, koji se mogu pozvati putem veze na kraju svake stranice portala, a privolu možete i prilagoditi ili opozvati s učinkom u budućnosti.

Ovdje možete pristupiti informacijama o zaštiti podataka Adobe Targeta.

Bizo

Kada posjetite naša web-mjesta, Bizo pohranjuje „bizografski” kolačić (koji prikuplja poslovne (business) i demografske (demographic) podatke) u vašem pregledniku. Taj kolačić ne sadrži osobne informacije. On otkriva vaše profesionalne „bizografske” podatke i omogućuje oglašivačima na Bizou da na našim stranicama prikazuju odgovarajuće profesionalne oglase. Kako biste saznali više o ciljanom oglašavanju koje provodi Bizo, posjetite ovo web-mjesto. Želite li se povući iz ciljanog oglašavanja koje provodi Bizo, posjetite njihovu stranicu za povlačenje privole.

DoubleClick Floodlight

Koristimo uslugu Double Floodlight, internetski program za oglašavanje tvrtke Google Inc, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, SAD („Google”).

Google Floodlight omogućuje nam praćenje i bilježenje radnji korisnika koji posjećuju naše internetske usluge nakon što su vidjeli ili kliknuli na jedan od naših oglasa. U tu svrhu se na našoj internetskoj usluzi postavljaju takozvane reflektorske oznake ili pikseli i kolačići posjetitelja (tzv. DoubleClick kolačić). Google Floodlight koristimo za određivanje učinkovitosti naših mrežnih kampanja u pogledu prodaje i aktivnosti korisnika na našoj internetskoj usluzi. Ovi kolačići i oznake ne sadrže nikakve osobne podatke i zato se ne koriste za osobnu identifikaciju.

Za više informacija o Google Floodlightu i Googleovim pravilima o privatnosti posjetite: http://www.google.com/privacy/ads/.

Možete instalirati dodatak radi prigovora na analizu prethodno opisanih podataka s učinkom u budućnosti. Dodatak je dostupan za preuzimanje na: https://www.google.com/settings/u/0/ads/plugin?hl=en.
 

Facebook

Na našim web-mjestima koristimo Facebookove usluge „Customer Audience” i „Facebook Pixel” kako bismo optimizirali svoje oglašivačke ponude, pod uvjetom da ste na navedeno i pristali.
Više informacija o ovim Facebookovim uslugama i pravilima privatnosti tvrtke Facebook Ireland Ltd., 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2, Irska („Facebook”) možete dobiti klikom na vezu https://www.facebook.com/privacy/explanation.
Ako koristite Facebookov korisnički račun, usluga Facebook Pixel na našim web-mjestima može to prepoznati preko Facebookova kolačića koji prenosi prikupljene podatke o korištenju Facebooku u svrhu analize i marketinga. Pod određenim okolnostima Facebook Pixel može omogućiti praćenje na mnogim drugim web-mjestima. Možete provjeriti i/ili deaktivirati prikupljanje podataka te dodatnu obradu i upotrebu podataka putem Facebooka izravno na Facebooku. Uz Facebook Pixel, Facebooku se prenose sljedeći podaci:

 • HTTP informacije o zaglavlju (uključujući IP adresu, informacije o web-pregledniku, lokaciji web-mjesta, dokumentu, URL-u web-mjesta, korisničkom agentu web-preglednika i datumu i vremenu korištenja)
 • Specifični Pixel podaci: ovo uključuje Pixel ID i Facebookove podatke o kolačićima, uključujući vaš Facebook ID (ti se podaci koriste za povezivanje događaja s određenim Facebookovim računom i povezivanje podataka s korisnikom Facebooka)
 • Dodatne informacije o vašem posjetu našim web-mjestima, standardne podatkovne događaje te one koje je odredio korisnik.
  • Provedene narudžbe (prodajne transakcije)
  • Dovršene prijave i probne pretplate
  • Traženi proizvodi, preuzete informacije o proizvodu

Prethodno navedena obrada podataka odnosi se samo na korisnike koji posjeduju Facebook račun ili su pristupili partnerskoj stranici Facebooka (koja je postavila kolačić). Provođenje oglašavanja na stranicama Facebooka (partnera) pomoću usluge „Customer Audience” ne odnosi se na korisnike koji nisu članovi Facebooka. Ako se Facebookov ID sadržan u Facebookovu kolačiću može dodijeliti Facebookovu korisniku, Facebook će dodijeliti tog korisnika ciljnoj skupini („Custom Audience”) prema pravilima koja smo definirali, pod uvjetom da su pravila relevantna. Tako dobivene informacije koristimo za prikazivanje oglasa na Facebookovim (partnerskim) stranicama ili drugim web-mjestima. Ako imate prigovora na korištenje usluge Facebook Pixel, možete postaviti isključivanje kolačića na Facebooku ili onemogućiti JavaScript u svom pregledniku. Za dodatne informacije i mogućnosti konfiguracije za zaštitu vaše privatnosti u vezi s oglašavanjem, molimo pogledajte Pravila o privatnosti tvrtke Facebook koja se mogu pronaći, između ostalog, na adresi https://www.facebook.com/ads/website_custom_audiences .

Google Analytics

Ovo web-mjesto djelomično koristi Google Analytics, uslugu mrežne analize tvrtke Google Inc, sa sjedištem na adresi 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, United States („Google”). U tu svrhu Google Analytics upotrebljava kolačiće, tj. tekstovne datoteke koje su spremljene na vašem računalu i omogućuju analizu vaše upotrebe web-mjesta. U pravilu, informacije koje dobivamo o vašem korištenju ovog web-mjesta putem kolačića prenose se na Googleov poslužitelj u SAD-u, gdje su i spremljene. Međutim, Google će skratiti vašu IP adresu ako je na web-mjestu aktivirana IP anonimizacija. To se odnosi na zemlje članice EU-a ili druge države potpisnice sporazuma o Europskom gospodarskom prostoru. Samo će se u iznimnim slučajevima puna IP adresa prenijeti na Googleov poslužitelj u SAD-u i ondje skratiti. U ime operatera ovog web-mjesta, Google će koristiti ove informacije za procjenu vaše upotrebe web-mjesta, za prikupljanje izvješća o aktivnostima na web-mjestu i da omogući operateru web-mjesta druge usluge koje se odnose na upotrebu web-mjesta i interneta. Google neće spajati druge podatke s IP adresom koju šalje vaš preglednik u sklopu usluge Google Analytics. Možete spriječiti pohranjivanje kolačića u svojem pregledniku podešavanjem postavki. Međutim, ako se za to odlučite, imajte na umu da možda nećete moći u potpunosti koristiti sve funkcije ZEISS-ova web-mjesta. Osim toga, možete spriječiti Google u bilježenju i obradi podataka koje kreiraju kolačići u vezi s vašim korištenjem web-mjesta (uključujući vašu IP adresu) preuzimanjem i instaliranjem dodatka za preglednik dostupnog putem ove veze: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de.

Uvjeti korištenja i naša Obavijest o zaštiti podataka mogu se naći na  https://www.google.com/analytics/terms/de.html ili na https://www.google.de/intl/de/policies.

Google je dodao kod „anonymizeIp” na ovo web-mjesto kako bi omogućio prikupljanje IP adresa u anonimnom obliku.

Na svojim web-mjestima koristimo funkciju za ponovni marketing i Google AdWords tvrtke Google Inc. („Google”). Ta se funkcija koristi kako bi se posjetiteljima web-mjesta prikazali oglasi koji se odnose na njihove interese unutar Googleove oglašivačke mreže. Na tim web-mjestima korisniku mogu biti prikazani oglasi povezani sa sadržajem koji je prethodno gledao na drugim web-mjestima koje upotrebljavaju značajku Googleova ponovnog marketinga. Prema Googleu, tijekom tog postupka ne prikupljaju se osobni podaci. Ako ne želite da Google upotrebljava značajku za ponovni marketing, ona se obično može deaktivirati promjenom postavki u odjeljku http://www.google.com/settings/ads. Također možete onemogućiti upotrebu kolačića za oglašavanje povezano s interesima putem Inicijative za mrežno oglašavanje, slijedeći upute na http://www.networkadvertising.org/managing/opt_out.asp. Dodatne informacije o Googleovom ponovnom marketingu i Googleovim pravilima o privatnosti potražite na adresi: http://www.google.com/privacy/ads.

Ako ste došli do našeg web-mjesta putem Googleova oglasa, Google AdWords može ponekad spremiti kolačić na vašem računalu. To ne može voditi do vas osobno. Podaci prikupljeni uz pomoć tog takozvanog „kolačića za konverziju” koriste se za generiranje statističkih podataka o stopi konverzije. To podrazumijeva da znamo koliko je korisnika posjetilo naša web-mjesta putem Googleova oglasa i, ako je primjenjivo, kupilo proizvod. Ako želite izbjeći proces praćenja, možete onemogućiti kolačiće za praćenje konverzije tako da postavite preglednik da blokira kolačiće s odgovarajuće domene: Google AdWords: googleadservices.com

Kako bismo osigurali optimalno korisničko iskustvo na svim uređajima, ponekad koristimo funkciju „Google Signals” u sklopu usluge Google Analytics.

Hotjar

Kako bismo bolje razumjeli potrebe naših korisnika i optimizirali ponudu na našem web-mjestu, koristimo Hotjar, dio analitičkog softvera tvrtke Hotjar Ltd., pod uvjetom da ste za to dali privolu. Hotjar nam omogućuje mjerenje i vrednovanje ponašanja tijekom upotrebe (klikovi, pokreti miša, visine pomicanja itd.) našeg web-mjesta. Informacije o vašem posjetu našem web-mjestu koje generiraju kôd za praćenje i kolačići prenose se na Hotjarov poslužitelj u Irskoj i ondje se spremaju. 

Vaš uređaj i preglednik mogu prikazati sljedeće informacije:

 • IP adresu vašeg uređaja (prikupljenu i spremljenu u anonimnom obliku)
 • Vašu adresu e-pošte, uključujući vaše ime i prezime, ako ste nam ih dali putem našeg web-mjesta.
 • Veličinu zaslona vašeg uređaja
 • Vrstu uređaja i informacije o pregledniku
 • Zemljopisni položaj (samo država)
 • Željenu jezičnu verziju na našem web-mjestu
 • Informacije o protokolu

Sljedeći podaci automatski se generiraju na našem poslužitelju ako se koristi Hotjar:

 • Upućujuća domena
 • Posjećena web-mjesta
 • Zemljopisni položaj (samo država)
 • Željenu jezičnu verziju na našem web-mjestu
 • Datum i vrijeme pristupa našem web-mjestu

Hotjar koristi te informacije za procjenu vašeg posjeta našem web-mjestu i generiranje izvješća o njegovu korištenju, kao i za procjenu drugih usluga povezanih s korištenjem web-mjesta i internetsku procjenu web-mjesta.

Hotjar također koristi usluge vanjskih tvrtki kao što su Google Analytics i Optimizely za pružanje usluge. Te vanjske tvrtke mogu spremiti informacije koje vaš preglednik šalje u okviru posjeta web-mjestu, kao što su kolačići ili IP zahtjevi. Za više informacija o tome kako Google Analytics i Optimizely arhiviraju i koriste vaše podatke pogledajte njihove obavijesti o zaštiti privatnosti podataka.

Kolačići koje Hotjar koristi mogu imati različite duljine trajanja. Neki traju do 365 dana, a drugi važe samo tijekom trenutnog posjeta.

Možete spriječiti Hotjar u prikupljanju podataka klikom na sljedeću vezu i praćenjem navedenih uputa: https://www.hotjar.com/opt-out.

LinkedIn Analytics, LinkedIn Ads i praćenje konverzija na LinkedInu

Na našem web-mjestu koristimo tehnologiju praćenja konverzije i značajku promjene ciljane publike tvrtke LinkedIn Corporation. Ta tehnologija omogućuje posjetiteljima ovog web-mjesta objavljivanje personaliziranih oglasa na LinkedInu. Također je moguće izraditi anonimne izvještaje o izvedbi oglasa i informacije o interakciji s web-mjestom. Ovo web-mjesto sadrži oznaku LinkedIn Insight koja se povezuje s LinkedInovim poslužiteljem kada posjetite ovo web-mjesto i istovremeno ste prijavljeni na svoj korisnički račun za LinkedIn. Za više informacija o prikupljanju i korištenju podataka te o izborima i pravima za zaštitu vaše privatnosti pogledajte LinkedInova pravila o zaštiti privatnosti na www.linkedin.com/legal/privacy-policy. Ako ste prijavljeni na LinkedIn, na sljedećoj vezi možete u bilo kojem trenutku deaktivirati prikupljanje podataka: https://www.linkedin.com/psettings/enhanced-advertising.

Twitter i praćenje konverzija na Twitteru

Na našem web-mjestu koristimo akcijski piksel posjetitelja tvrtke Twitter Inc., 1355 Market Street, Suite 900, San Francisco, CA 94103, SAD („Twitter”), pod uvjetom da ste za to dali privolu. To nam pomaže pratiti radnje korisnika nakon što su vidjeli ili kliknuli na oglas na Twitteru. Tada možemo odrediti učinkovitost oglasa na Twitteru u statističke svrhe i za istraživanje tržišta. Ovako prikupljeni podaci su anonimni – što znači da ne vidimo osobne podatke pojedinačnih korisnika. Te podatke ipak sprema i obrađuje Twitter, o čemu vas obavještavamo u skladu sa znanjem koje nam je dostupno. Twitter može povezati te podatke s vašim korisničkim računom na Twitteru i koristiti ih u svoje marketinške svrhe u skladu s Twitterovim pravilima o zaštiti privatnosti podataka https://twitter.com/privacy Vi možete omogućiti Twitteru i njegovim partnerima postavljanje oglasa na Twitteru i izvan njega. Za ove namjene na vašem računalu može dodatno biti spremljen kolačić. 

Detaljnije informacije o praćenju konverzija i postavkama zaštite podataka za prilagođene oglase možete pronaći na https://support.twitter.com/articles/20171528#.

Koristeći Twitter i funkciju „ponovnog tweetanja”, web-mjesta koja ste posjetili povezana su s vašim računom na Twitteru i objavljena drugim korisnicima. U tom procesu podaci se prenose i Twitteru. Imajte na umu da, kao davatelji web-mjesta, ne stječemo nikakvo znanje o sadržaju prenesenih podataka ili njihovoj upotrebi na Twitteru. Dodatne informacije u tom smislu dostupne su u Twitterovoj izjavi o zaštiti privatnosti podataka na https://twitter.com/privacy.

Postavke zaštite privatnosti podataka na Twitteru možete promijeniti u postavkama računa na http://twitter.com/account/settings
. Ovu privolu mogu podnijeti samo korisnici stariji od 16 godina. Ako ste mlađi, zatražite savjet od roditelja ili skrbnika.  

Outbrain

Ovo web-mjesto koristi tehnologiju tvrtke Outbrain Inc. ("Outbrain", 39 W 13th Street New York, NY 10011 SAD). To omogućuje ciljano oglašavanje ili prikupljanje analitičkih podataka o korisnicima interneta koji su već pokazali interes za naše ponude na web-mjestima naših partnera. Tehnologija ovisi o analizi ponašanja korisnika zasnovanoj na kolačićima. Ovaj će se oglas pojaviti samo u Outbrainu, bilo u Outbrain Engageu ili Outbrain Extended Networku. Ako ne želite vidjeti oglašavanje na temelju interesa, tu značajku možete onemogućiti ovdje.

Taboola

Ovo web-mjesto koristi tehnologiju otkrivanja sadržaja Taboola kako bi vam preporučilo drugi mrežni sadržaj koji bi vas mogao zanimati. Za davanje tih preporuka Taboola prikuplja podatke o vašem uređaju i vašem ponašanju na ovom web-mjestu (i ostalim partnerskim web-mjestima) koristeći kolačiće i slične tehnologije. Ova tehnologija također omogućuje i prikazivanje oglasa korisnicima unutar oglašavačke mreže Taboola ako je korisnik bio u kontaktu s Taboolinim pikselom. Da biste saznali više, pogledajte Taboolina pravila o zaštiti privatnosti ili kliknite ovdje da biste je isključili.

Partneri koji pružaju tehnologije praćenja i kolačića

Adrese i pravila o zaštiti privatnosti naših partnera koji pružaju tehnologije praćenja i kolačića

Adobe Systems

Adobe Systems Inc.
345 Park Avenue
San Jose
CA 95110-2704 SAD

https://www.adobe.com/de/privacy/policy.html

Entergon

entergon GmbH & Co. KG
Wilhelmstraße 14A
61381 Friedrichsdorf

https://entergon.de/datenschutz

Facebook

Facebook Ireland Limited
4 Grand Canal Square
Grand Canal Harbour
Dublin 2, Irska

https://de-de.facebook.com/privacy/explanation
https://www.facebook.com/help/568137493302217

Gotowebinar

Gotowebinar 
LogmeIn Ireland Limited
Bloodstone Building Block C
70 Sir John Rogerson´s Quay
Dublin 2, Irska

https://www.logmeininc.com/de/legal/privacy

Hootsuite

Hootsuite
5 E 8th Ave,
Vancouver, BC V5T 1R6,
Kanada

https://hootsuite.com/de/legal/privacy

Hotjar

Hotjar Ltd.
3 Lyons Range
20 Bisazza Street
Sliema SLM 1640
Malta, Europa

https://www.hotjar.com/legal/policies/privacy

LinkedIn

LinkedIn Ireland Unlimited Company
Wilton Place
Dublin 2, Irska

https://www.linkedin.com/legal/privacy-policy?trk=hb_ft_priv

Marketo

Marketo EMEA Ltd.
CairnHouse
South County Business Park
Leopardstown Road
Dublin 18, Irska

https://documents.marketo.com/de/legal/datenschutz

Outbrain

Outbrain
39 W 13th Street
New York
NY 10011
SAD

Rebrandly

Rebrandly Ltd.
31 Westland Square
Dublin 2, Irska

https://www.rebrandly.com/privacy-policy

Salesforce

Salesforce.com Germany GmbH
Erika-Mann-Str.31
80636 Munich

https://www.salesforce.com/de/company/privacy

Searchmetrics

Searchmetrics GmbH
Greifswalder Straße 212
10405 Berlin

https://www.searchmetrics.com/de/datenschutz

Siteimprove

Siteimprove GmbH
Kurfürstdamm 56
10707 Berlin

https://siteimprove.com/en/privacy

Taboola Europe

Taboola Europe ltd.
Aldgate House
33 Aldgate High St
London EC3N 1DL
Engleska

TeamViewer

TeamViewer GmbH
Jahnstr. 30
73037 Göppingen

https://www.teamviewer.com/de/datenschutzerklaerung

Twitter

Twitter Inc.
1355 Market Street
Suite 900
San Francisco CA 94103

https://twitter.com/de/privacy

Wistia

Wistia Inc.
17 Tudor Street
Cambridge, Massachusetts, 02139 SAD

https://wistia.com/privacy

Promjene i opozivanje

Možete promijeniti ili opozvati svoju privolu za korištenje kolačića u bilo kojem trenutku. Kako biste to učinili, morate aktivirati i/ili izbrisati svoje kolačiće.

Možete koristiti ZEISS-ove usluge na internetu, a da ne date privolu za korištenje kolačića. Neki dijelovi ili funkcije ZEISS-ovih usluga na internetu mogu prestati raditi ili mogu nepravilno raditi bez kolačića.

Vaš internetski preglednik omogućuje vam promjenu postavki kolačića. Postavke kolačića u pregledniku obično su smještene pod izbornikom „Opcije”, „Alati” ili „Osobne postavke” u vašem internetskom pregledniku. Također možete pregledati izbornik „Pomoć” za svoj preglednik. Različiti preglednici mogu upotrebljavati različite mehanizme za deaktivaciju kolačića.

Detaljnije informacije o promjeni svojih postavki o kolačićima mogu se pronaći na sljedećim vezama:

Kontakti

Ako imate još pitanja o ZEISS-ovim Pravilima o upotrebi kolačića, obratite se službeniku za zaštitu podataka tvrtke na sljedeću adresu.

The Corporate Data Protection Officer
Carl-Zeiss-Strasse 22
73447 Oberkochen

Kontakt putem e-pošte (nemojte slati povjerljive podatke):
datap rivacy @zeiss .com

Kontakt putem telefona: +49 7364 20-0 (ključne riječi „privatnost podataka”)